Wednesday, July 5, 2017

Ελληνική εφαρμογή κάνει online κρατήσεις ομπρέλας και ξαπλώστρας στην παραλία! 

   
 

Αλήθεια, πόσες φορές έχει τύχει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών να έχετε ξεκινήσει με την παρέα σας για ένα beach bar, προκειμένου να απολαύσετε τον ήλιο, τη θάλασσα και τις... υπηρεσίες του καταστήματος και φτάνοντας να έρχεται η απογοήτευση;
Όχι γιατί η θάλασσα δεν είναι καθαρή, ούτε γιατί ο ήλιος... κρύφτηκε, αλλά γιατί όλες οι ξαπλώστρες του καταστήματος είναι... κατειλημμένες!
Τη λύση προσφέρει μια καινοτόμα εφαρμογή φτιαγμένη από δυο Έλληνες και ακούει στο όνομα PLAZZ (plazz.com). Το PLAZZ είναι ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να ανακαλύψετε και να έρθετε σε επαφή με μοναδικές παραλίες που σας επιτρέπουν να κάνετε online κράτηση της ξαπλώστρας σας απευθείας από τον υπολογιστή το κινητό ή το tablet σας.
Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη τρία καλοκαίρια, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότερα καταστήματα και ξενοδοχεία την επιλέγουν προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους και να τους προσφέρουν ξεχωριστές υπηρεσίες και εμπειρίες.
Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της PLAZZ Λευτέρη Φαρμάκα φέτος τα συνεργαζόμενα καταστήματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα εκατό. «Η ιδέα προέκυψε από μια προσωπική εμπειρία» αναφέρει ο κ. Φαρμάκας στο www.ka-business.gr και συμπληρώνει: «Είχε πάει ο συνεργάτης μου Μάνος Πατεράκης διακοπές και τον ρώτησα εάν επισκέφτηκε μια συγκεκριμένη παραλία. Πήγε μέχρι εκεί αλλά δυστυχώς δεν βρήκε διαθέσιμη ξαπλώστρα».
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της εφαρμογής ο κ. Φαρμάκας λέει πως δίνει τη δυνατότητα στα μαγαζιά να οργανωθούν, αφού γνωρίζουν ποιος χρησιμοποιεί ποια ξαπλώστρα. «Το σημαντικότερο είναι ότι δίνουμε τη δυνατότητα στον χρήστη να οργανώσει το μπάνιο του για να πάει και να απολαύσει αυτό που του αξίζει».
Η εφαρμογή PLAZZ εξασφαλίζει στους χρήστες της τη δυνατότητα να ελέγχουν τη διαθεσιμότητα ομπρέλας και ξαπλώστρας σε συγκεκριμένα μαγαζιά αλλά και να προχωρούν σε κρατήσεις προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν. «Ο χρήστης επιλέγει τόσο την ημερομηνία που θέλει να επισκεφτεί ένα μαγαζί όσο και να κάνει κράτηση συγκεκριμένης ομπρέλας και ξαπλώστρας σε περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα» εξηγεί ο κ. Φαρμάκας.
Πως λειτουργεί όμως το PLAZZ; 
Οι χρήστες ξεκινούν  κάνοντας κλικ στο πεδίο  ΕΓΓΡΑΦΗ για να καταχωρήσουν τον προσωπικό τους λογαριασμό με το όνομα και το email τους ή χρησιμοποιώντας το λογαριασμό τους στο Facebook.
Στη συνέχεια επιλέγουν την κατηγορία  ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ή αναζητήστε την αγαπημένη σας παραλία από την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Εισάγουν την προτιμώμενη  ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ της άφιξής στην παραλία.
Επιλέγουν τυχόν διαθέσιμες ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ή ΣΕΤ (το κάθε ΣΕΤ περιλαμβάνει 2 ξαπλώστρες)
Επιλέγουν εάν χρειάζεται τον αριθμό ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (6 - 12 ετών) ή ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΩΝ (έως 2)
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ και εισάγουν την πιστωτική τους κάρτα για την πληρωμή.
Στο τέλος, οι χρήστες λαμβάνουν ένα email με τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ της κράτησης τον οποίο χρειάζεται να δείξουν κατά την άφιξή τους  στην είσοδο της παραλίας.
Όπως λέει ο συνδημιουργός του plazz.com είναι σημαντικό οι χρήστες της εφαρμογής να μην καθυστερούν περισσότερο από 45 λεπτά, καθώς μετά η κράτηση θεωρείται άκυρη. Οι πληρωμές γίνονται μέσω κάρτας ενώ όσοι επιλέξουν το μπάνιο τους μέσω του plazz τυγχάνουν πολλών προσφορών με εκπτώσεις σε υπηρεσίες. 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για ANDROID και για IOS περιβάλλον. Με αυτή συνεργάζονται εκατό καταστήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από την Κύπρο.
Μιλώντας για τα προβλήματα που συνάντησε η ομάδα του PLAZZ κατά την υλοποίηση της ιδέας της αναφέρει ο κ. Φαρμάκας «να πείσουμε τους ιδιοκτήτες των beach bars ότι μέσω της εφαρμογής παρέχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πελάτες τους» καταλήγει μιλώντας στο www.ka-business.gr.

No comments:

Post a Comment