Saturday, July 15, 2017

 η  βίλα που άφησε στους κληρονόμους του ο Μίνως Κυριακού 

Ένα παραθαλάσσιο κτήμα πολλών στρεμμάτων στον Άγιο Αιμιλιανό στην Ερμιονίδα

Είναι εντυπωσιακή, πανέμορφη μέσα στην χλιδή αλλά και σε μια υπέροχη τοποθεσία! Κόβει την ανάσα η εντυπωσιακή βίλα του Μίνωα Kυριακού που βρίσκεται μέσα σε ένα παραθαλάσσιο κτήμα πολλών στρεμμάτων του στον Άγιο Αιμιλιανό στην Ερμιονίδα.
Ο Μίνωας Κυριακού ήταν ένας από τους πρώτους επιχειρηματίες που επένδυσαν εκτός Αθηνών χτίζοντας το εξοχικό τους όχι σε κάποιο κοσμικό νησί αλλά στα παράλια της Πελοποννήσου.
Πρόκειται για ένα παλάτι που δημιούργησε εδώ και πολλά χρόνια ο επιχειρηματίας και στο οποίο κατέφευγε όταν ήθελε να ξεκουραστεί. Εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή το βράδυ της 2ης Ιουλίου από καρδιακή προσβολή.
Εντυπωσιακή είναι η μία από τις δύο εξωτερικές πισίνες που συνεχίζεται μέσα στο σπίτι όπως και η προβλήτα όπου αγκυροβολεί η θαλαμηγός του «Athina».
Για την προβλήτα αυτή ο επιχειρηματίας είχε κατά καιρούς δικαστήρια.
Η έπαυλη διαθέτει ακόμη ένα υπερσύγχρονο ελικοδρόμιο αλλά και γήπεδα του τένις, του golf αλλά και γήπεδο μπάσκετ.
Μέσα στην έκταση υπάρχουν ξενώνες σε διάφορα σημεία για τους καλεσμένους ενώ εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι τα τροπικά δέντρα που υπάρχουν μέσα στην έκταση και τα οποία ο επιχειρηματίας είχε φέρει από την Αφρική με φορτηγό πλοίο.

No comments:

Post a Comment