Πολυτελές ξενοδοχείο θα γίνει το “Όλυμπος Νάουσα”

Πουλήθηκε για 5,5 εκατ. ευρώ στην Grivalia-Μακεδονικά Ξενοδοχεία 

132
Σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο θα μετατραπεί το διατηρητέο όπου στεγαζόταν άλλοτε το φημισμένο ξενοδοχείο “Όλυμπος Νάουσα”, που πουλήθηκε από τη μέχρι πρότινος Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε.
Στο διαγωνισμό, με τιμή εκκίνησης 4,75 εκατ., κατατέθηκαν πέντε έγκυρες προσφορές, η υψηλότερη εκ των οποίων ήταν από το κοινό σχήμα της Grivalia Hospitality SA με τη Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., που πλειοδότησε με 5.459.700 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το ακίνητο είχε βγει προς πώληση περί το 2012 στην τιμή των 13 εκατ. ευρώ, και ενώ είχε εκδηλωθεί προφορικό ενδιαφέρον, προσφορές δεν είχαν κατατεθεί. Η τιμή μειώθηκε το Μάιο του 2016 στα 6,1 εκατ. ευρώ και πάλι χωρίς να εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.
Ειδικότερα η Grivalia Hospitality και η “Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε.” συμφώνησαν στη δημιουργία κοινού επενδυτικού σχήματος -με ποσοστά συμμετοχής 65%-35% αντιστοίχως- με αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Νίκης 5 στη Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξή του και τη μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.
Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής το προσεχές διάστημα θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης, το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.
Το φημισμένο εστιατόριο “Όλυμπος Νάουσα” παρέμενε αναξιοποίητο από το 1994, όταν λειτούργησε για τελευταία φορά. Είναι κηρυγμένο “έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο” από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Διατηρητέα είναι τόσο η όψη όσο και η χρήση του αλλά βάσει της οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε το 2009 προβλέπεται η προσθήκη ακόμη τεσσάρων ορόφων, όπως και η δημιουργία υπογείου. Ο συντελεστής δόμησης είναι 4,8 και το σύνολο της επιτρεπόμενης υπέργειας δόμησης 2.946,30 τ.μ.
Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ο αγοραστής θα έχει υποχρέωση να διατηρήσει την όψη του κτηρίου επί της Νίκης, αλλά του επιτρέπεται να καθαιρέσει το υπάρχον διώροφο, ώστε στη θέση του να κατασκευαστεί νέο κτίριο, πολυώροφο, που θα διαθέτει και υπόγειο. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή βοηθητικού χώρου, ενώ το εστιατόριο, που υποχρεωτικά θα δημιουργηθεί, θα λειτουργεί στο μεσοπάτωμα και τον 1ο όροφο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι όροφοι θα διαμορφωθούν σε κατοικίες.