Monday, July 10, 2017


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ δάσους συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα με δύο σημαντικές παραστάσεις από το Teatr Zar του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι της Πολωνίας που δεν πρέπει να χάσετε!
 
«Medeas on getting across» | 10, 11 & 13 Ιουλίου 2017 | Θέατρο ΕΜΣ

Παγκόσμια πρώτη παρουσίαση εκτός Πολωνίας!

Το έργο Medeas είναι μια συνεχής σεκάνς από πράξεις και εγκαταστάσεις εκ μέρους των ηθοποιών, που συγκεράζονται σε ένα ποιητικό όραμα της απόρριψης. Η μουσική δραματουργία έχει δομηθεί γύρω από αραβικά, περσικά και κουρδικά τραγούδια, που ερμηνεύουν επιλεγμένοι τραγουδιστές από το Κάιρο, την Τεχεράνη και την Κωνσταντινούπολη. Οι φωνές τους περιστοιχίζονται και συγκρίνονται με ένα πλήθος λατινικών αδελφοτήτων.

Δεν είναι πολιτικοποιημένο θέατρο. Είναι μια ενδελεχής εξερεύνηση των εσώτερων ορίων του βιώματος της απόρριψης.
 
 
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Tο έργο ArmineSister είναι μια παράσταση σταθμός στη σύγχρονη πορεία του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια μυσταγωγία που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον θεατή.

 
 
 

Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ στο Θέατρο Δάσους


Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελληνική συμμετοχή στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ δάσους!

Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία.
 

13 Ιουλίου 2017
21:15

Θέατρο Δάσους
 
Οι ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ στην Κύπρο

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, στο Αρχαίο Θέατρο Κούριου, λίγες μόνο ημέρες μετά την παρουσίαση της στο Φεστιβάλ  Αθηνών  & Επιδαύρου 2017.
 

 
Περισσότερες πληροφορίες
 
Αποθέωση για την Οικογενειακή Γιορτή και στην Αθήνα


Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα στη Θεσσαλονίκη, η «Οικογενειακή Γιορτή» καθήλωσε και το κοινό της Αθήνας, δικαιώνοντας τη φήμη και τις εγκωμιαστικές κριτικές που την ακολουθούσαν. Πέντε παραστάσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών (μαζί με την έκτακτη απογευματινή του Σαββάτου), στην Αίθουσα Δοκιμών του Κτιρίου Τσίλλερ, του Εθνικού Θεάτρουόλες sold out.
 

Η παράσταση επιστρέφει δυναμικά τον Οκτώβριο στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
 
 
Το 3ο Φεστιβάλ Δάσους συνεχίζεται!

Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Νίκος Καββαδίας έρχονται στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους με την παράσταση «Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου» που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016!
 
10 & 11 Ιουλίου 2017 | 21:30
Θέατρο Δάσους

No comments:

Post a Comment