Wednesday, June 2, 2010

EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΟ ΕΟΠ

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), ο εθνικός οργανισμός έρευνας για τα οπτικοακουστικά της χώρας μας, ο οποίος λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2010 και για ένα έτος την Προεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου (ΕΟΠ).

Το Παρατηρητήριο λειτουργεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής στα οπτικοακουστικά ΜΜΕ. Το ΙΟΜ αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Παρατηρητήριο από το 1994. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το 1999, που το Ινστιτούτο αναλαμβάνει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητήριου.

Στο πλαίσιο της Προεδρίας, το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων οργανώνει διεθνές Εργαστήριο (Workshop) με τίτλο “The Relation between Television and the Film Industry at the age of Convergence”, Κέντρο Τύπου ΓΓΕ-ΓΓΕ, 16 Ιουνίου 2010 (ώρα 15.00-18:30).

Στο Εργαστήριο εισηγητές θα είναι ερευνητές-αναλυτές του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητήριου και ευρωπαϊκών δομών (EURODATA–TV Worldwide). Έχουν, επίσης, κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους για την κατάσταση στην Ελλάδα θεσμικοί εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων.
Το Εργαστήριο θα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό.

No comments:

Post a Comment