Friday, June 25, 2010

ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ 'ΑΓΟΡΑΖΕΙ' Ο MAT DAMON

Την παράξενη ιστορία ενός ανθρώπου που αποφάσισε να δώσει τις οικονομίες μιας ζωής για να αγοράσει έναν παρηκμασμένο ζωολογικό κήπο και να σώσει τα ζώα που είχαν αφεθεί στη μοίρα τους θα σκηνοθετήσει ο Cameron Crowe με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.


Αν και ακόμα δεν έχει υπογράψει, όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο δημοφιλής αμερικάνος ηθοποιός σκέφτεται σοβαρά ν’ αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «We Bought A Zoo» («Αγοράσαμε Έναν Ζωολογικό Κήπο») που θα σκηνοθετήσει ο Cameron Crowe («Jerry Maguire», «Vanilla Sky»).


Πρόκειται για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου του Benjamin Mee με τον πλήρη τίτλο « We Bought A Zoo: The Amazing True Story Of A Young Family, A Broken Down Zoo, And The 200 Wild Animals That Changed Their Lives Forever». Ο Mee υπήρξε αρθρογράφος στον Guardian, γνωστός για μια στήλη με συμβουλές για μαστορέματα.


Τον Αύγουστο του 2006, ο ίδιος με τον αδερφό του και τη μητέρα τους αγόρασαν τον εγκαταλελειμένο ζωολογικό κήπο του Dartmoor, τον οποίο ξανάνοιξαν για το κοινό την επόμενη χρονιά, κάνοντάς του μια εντυπωσιακή ανακαίνιση. Η προσπάθειά τους αυτή καταγράφτηκε σε μια σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν από το BBC, ενώ ενέπνευσε και τη συγγραφή του εν λόγω βιβλίου.


Την πρώτη βερσιόν του σεναρίου είχε γράψει η Aline Brosh McKenna («Ο Διάβολος Φοράει Prada»), αλλά έπειτα το ανέλαβε ο ίδιος ο Crowe. Η ταινία υπολογίζεται να είναι έτοιμη το Δεκέμβριο του 2011.

No comments:

Post a Comment