Monday, June 28, 2010

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΣΕΙΡΑ 'ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ'

Η λύση στα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων ήρθε από τους… γείτονες! Η τουρκική σειρά «Χίλιες και μία νύχτες», που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, αποτελεί το νέο τηλεοπτικό φαινόμενο του καλοκαιριού καθώς εν καιρώ κρίσης, κλείνει κόσμο στα σπίτια.

Η σειρά είχε τεράστια επιτυχία στη γείτονα. Την περίοδο που προβαλλόταν το «Binbir Gece» -όπως είναι ο τούρκικος τίτλος- στο Kanal D, από τις 7 Νοεμβρίου του 2006 έως τις 12 Μαΐου του 2009, οι δρόμοι ερήμωναν… αφού σημείωνε 60%-70% θεαματικότητα.

Το φαινόμενο επαναλήφθηκε στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, των Τρικάλων και των Σερρών. Το φετινό καλοκαίρι έφτασε και στην Αθήνα και έγινε το αντίπαλο δέος του Μουντιάλ (!). Η σαπουνόπερα του Αντ1, θύμισε εποχές «Τόλμης και γοητείας» με τον Ριτζ και την Μπρουκ να ευθύνονται για τα… κολλημένα ψητά στην κατσαρόλα αλλά και την αύξηση των διαζυγίων στη χώρα μας!

Και παρόλο που κάθε βράδυ κονταροχτυπιέται με την μεγάλη επιτυχία του Mega «Η ζωή της άλλης» αλλά και τη «στρογγυλή θεά» καταφέρνει να βγαίνει αλώβητη κρατώντας ένα σταθερό ποσοστό 20%-22% (περίπου 850.000 τηλεθεατές). Όταν, δε, τα υπόλοιπα κανάλια ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους και ξεκινήσουν οι επαναλήψεις, το σίριαλ αναμένεται να κάνει πραγματικά θραύση. Η ιστορία αγάπης της πανέμορφης Σεχραζάτ και του γοητευτικού Ονούρ κρατά παρέα στους τηλεθεατές σε ένα … άνυδρο καλοκαίρι –που μετά τη λήξη του Μουντιάλ- δεν θα έχει πλέον κανένα τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Τι περιλαμβάνει το παραμύθι; Μυστήριο, συγκίνηση, έρωτα με φόντο τον Βόσπορο, μία συνταγή που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Έλληνες. Και ποιος, άλλωστε, θα μπορούσε να αντισταθεί στην ιστορία μιας χήρας μάνας που αμάρτησε για το παιδί της; Ηρωίδα του παραμυθιού η όμορφη Σεχραζάτ, που κινδυνεύει να χάσει το γιο της όταν οι γιατροί διαπιστώνουν ότι πάσχει από λευχαιμία. Η επέμβαση που μπορεί να του σώσει τη ζωή είναι δαπανηρή. Ο μόνος που τη βοηθά είναι ο Ονούρ, ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρίας στην οποία εργάζεται με αντάλλαγμα να περάσει μια νύχτα μαζί του! Αυτή η νύχτα θα αλλάξει τη ζωή και των δύο για πάντα…

Η αρχή με τις τούρκικες παραγωγές στην ελληνική οθόνη έγινε με τα «Σύνορα της αγάπης στο Mega. Η δεύτερη απόπειρα έγινε από το TV Μακεδονία. Το κανάλι, μέσα σε τρεις μήνες από την μετάδοση του σίριαλ, κατάφερε να αυξήσει τη θεαματικότητα στο prime time από 0,9% σχεδόν στο 4,5% και να ανεβάσει τον εβδομαδιαίο μέσο όρο του από 0,5% στο 1,2%. Η επιτυχία της τούρκικης σαπουνόπερας ξεπέρασε τα όρια της τηλεόρασης και έχει ιδιαίτερο σουξέ και στο Ιντερνετ. Το σχετικό κλαμπ στο Facebook αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς ενώ σε δεκάδες blogs οι φανατικοί τηλεθεατές σχολιάζουν μετά μανίας τους καημούς της Σεχραζάτ.

Φυσικά την παράσταση κλέβουν η Μπεργκουζάρ Κορέλ η οποία υποδύεται τη Σεχραζάτ και ο Χαλίτ Εργκέντζ, ο τηλεοπτικός Ονούρ. Η σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» είναι μια κλασική σαπουνόπερα καλοφτιαγμένη, με πολλά εξωτερικά γυρίσματα και καλούς ηθοποιούς. Η επιτυχία της, όμως, οφείλεται σε έναν ακόμη λόγο. Στο γεγονός ότι η Μπεργκουζάρ και ο Χαλίτ είναι και στην πραγματικότητα ζευγάρι. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν στη διάρκεια των γυρισμάτων. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Χαλίτ, που ήταν παντρεμένος, χώρισε την πρώτη γυναίκα του για τα μάτια της. Παντρεύτηκαν στις 7 Αυγούστου του 2009 και στις 8 Φεβρουαρίου του 2010 στις 23.30 η Σεχραζάτ έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί τους, ένα αγοράκι βάρους 3,5 κιλών με το όνομα Αλί.

Η Μπεργκουζάρ που το όνομά της σημαίνει «Ενθύμιο» γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1982. Είναι κόρη των διάσημων ηθοποιών Tanju Korel και Hulya Darcan. Αποφοίτησε από το κολέγιο Mimar Sinan - Κρατικό Ωδείο - Τμήμα Θεάτρου. Έπαιζε επαγγελματικά βόλεΐ. Την πορεία της προετοίμαζε η Susan Batson που προωθούσε τον Τομ Χανκς και τη Νικόλ Κίντμαν. Το ντεμπούτο της στην τηλεόραση έγινε δίπλα στους γονείς της στη σειρά «Vain Hopes».

Ο Χαλίτ Εργκέντζ γεννήθηκε κι εκείνος στην Κωνσταντινούπολη στις 30 Απριλίου του 1970. Αγάπησε από μικρός το επάγγελμα του ηθοποιού, καθώς ο πατέρας του, Σετ Εργκέντζ, ήταν γνωστός ηθοποιός στην Τουρκία και τον επηρέασε θέλοντας και μη στην απόφαση του να ασχοληθεί με την υποκριτική. Τελείωσε το Γυμνάσιο της Ανατολίας και το 1989 αποφοίτησε από το τμήμα Ναυπηγικής και Θαλασσίων Επιστημών. Το ίδιο έτος γράφτηκε στο Τμήμα Όπερας και Μουσικού Θεάτρου.

Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε με συμμετοχές σε μιούζικαλ και όπερα και έλαβε μέρος σε πολλές παραγωγές. Ωστόσο, πριν κάνει τη δουλειά του ηθοποιού έβαλε τον εαυτό του σε μεγάλες δοκιμασίες. Εργάστηκε σε εταιρία που τοποθετούσε ταινίες ασφαλείας σε παράθυρα, ως μπάρμαν και σερβιτόρος τα χρόνια που έζησε στην Αμερική και ως χειριστής υπολογιστών.

No comments:

Post a Comment