Wednesday, June 30, 2010

ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Αθήνα
Έπειτα από την επιτυχία της περυσινής αντίστοιχης κατασκήνωσης, ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Ανατολικής Μακεδονίας προγραμματίζει για τα μέσα Ιουλίου το επόμενο πενθήμερο Astrocamping, το οποίο δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την Αστρονομία και μάλιστα σε χαμηλή τιμή.

Η φετινή κατασκήνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-19 Ιουλίου στο Υψάριο της Θάσου. Η τοποθεσία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χαράδρες, λίγο κάτω από την υψηλότερη κορυφή της Θάσου, και είναι μια από τις σκοτεινότερες περιοχές της Ελλάδας, ιδανική για παρατηρήσεις του ουρανού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στο νυχτερινό ουρανό, εργαστήριο για τον εξοπλισμό αστρονομικής παρατήρησης, αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και διαλέξεις του Σ.Θεοδοσίου, αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η τιμή συμμετοχής και για τις πέντε ημέρες του Astrocamping είναι 30 ευρώ με πλήρη σίτιση (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, νερά και αναψυκτικά). Η συμμετοχή και η σίτιση των παιδιών προσφέρεται δωρεάν.

No comments:

Post a Comment