Thursday, June 24, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

*Χαρις Αλεξιου και Μαρθα Φριντζηλα:8 Ιουλιου στα Γρεβενα,24 Ιουλιου στην Κατερινη,14 Αυγουστου στην Χαλκιδικη,1 Σεπτεμβριου στην Θεσσαλονικη.
*4 Σεπτεμβριου ο βασιλικος γαμος στις Σπετσες και η δεξιωση οπου θα τραγουδησει ο Ελτον Τζων.Η κατοικια της πρωην βασιλικης οικογενειας της Ελλαδας βρισκεται στο Πορτο Χελι.
*Από 25 Αυγουστου η NOVA θα παρουσιαζει ένα νέο προγραμμα με ποιοτητα υψηλης ευκρινειας.
*Με την Turkish Airlines το ταξιδι Αθηνα-Τουρκια-Αθηνα κοστιζει 216 ευρω.
*Τσαικοφσκυ:ο Ρωσος συνθετης Πιοτρ Ιλιτς Τσαικοφσκυ(1840-1893) εζησε μια δυστυχισμενη προσωπικη ζωη,γεγονος που ειχε μεγαλη επιδραση στη μουσικη του.Ετσι,τα εργα του ειχαν μεγαλη συναισθηματικη ενταση.Εγραψε διασημες μελωδιες για εργα μπαλετου,συμφωνιες,καθως και τη φημισμενη «Εισαγωγη 1812».
*Γλωσσολογικα:DOLLAR από το ταλλαρον=καλαθι που χρησιμευε ως μοναδα μετρησης στις ανταλλαγες,πχ «δωσε μου 5 ταλλαρα σιταρι».Παραγωγο είναι το ταλληρο,αλλα και το τελλαρο.
*Μουσικη ορολογια:
ρομαντισμος-μουσικο ρευμα αντιθετο προς τον κλασικισμο και ρεαλισμο,που εμφανιστηκε στις αρχες του 19ου αιωνα.Κυρια χαρακτηριστικα του η προβολη συναισθηματων και συγκινησεων,η πλουσια μελωδια,αλλα και ο ρυθμος καθως και χρησιμοποιηση αρκετων φολκλορικων στοιχειων.
Ροντο-μουσικη μορφη που επαναλαμβανεται τακτικα,το κυριο θεμα της συνθεσης.
*Εξαιρετικη παρασταση με τιτλο «Από το Μπροντγουαιη με αγαπη»,με αναδρομη στην ιστορια των μιουζικαλ,από τους τελειοφοιτους σπουδαστες του τμηματος μιουζικαλ της σχολης θεατρου «Ανδρεας Βουτσινας».Σε σκηνοθεσια Αγγελου Κλωναρη,διδασκαλια τραγουδιων Βικυς Αλμαζιδου και χορογραφιες Χρηστου Κατιδη-Ιωαννας Μητσικα.Στο πιανο ο Γρηγορης Σημαδοπουλος.Οι πρωταγωνιστες:Ελιζα Γεροντακη,Κελυ Γιακουμακη,Γιωτα Καλλινη,Φωτης Κολλατος,Μελινα Ντυπρε,Εβελινα Οικονομιδου,Γιαννης Τσακιρης.Θα μπορουσε να επαναληφθει η παρασταση η να περιοδευσει το καλοκαιρι.Ειναι δροσερη,ευχαριστη,ψυχαγωγικη και 100% επαγγελματικη.
*Οροσημα στην ιστορια του ραδιοφωνου-1906
1.Ο Ρετζιναλντ Φεσεντεν(ΗΠΑ κατασκευαζει έναν εναλλακτηρα υψηλης συχνοτητας και καταφερνει να μεταδωσει την ανθρωπινη φωνη μεσω ραδιοφωνου.
2.Ο Λι ντε Φορεστ(ΗΠΑ) εξασφαλιζει δικαιωματα ευρεσιτεχνιας για την τριοδο,λυχνια τριων ηλεκτροδιων που επιτρεπει την ανιχνευση,μεταδοση και ενισχυση των ραδιοφωνικων σηματων.
*Ηταν επιτυχιες στην Ιταλια τον Ιουνιο 1980:
1.NON SO CHE DAREI-Alan Sorrenti
2.IL TEMPO SE NE VA-Adriano Celentano
3.VIDEO KILLED THE RADIO STAR-Buggles
4.LUNA-Gianni Togni
5.ANOTHER BRICK IN THE WALL-Pink Floyd
6.OLYMPIC GAMES-Miguel Bose
7.UNA GIORNATA UGGIOSA-Lucio Battisti
8.L’ APE MAJA-Katia Svizzero
9.FUNKY TOWN-Lipps Inc.
10.KOBRA-Rettore

No comments:

Post a Comment