Tuesday, June 8, 2010

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ DIGITAL AUDIO BROADCASTING

Τρία μεγάλα συνέδρια για το ψηφιακό ραδιόφωνο πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τους Ευρωπαίους operators και broadcasters.

Τα συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στην Σουηδία, την Γαλλία και την Ιταλία.
Και οι τρεις χώρες δεσμεύτηκαν για το digital audio broadcasting, χρησιμοποιώντας την οικογένεια standards Eureka 147, συμπεριλαμβανομένου του DAB, DAB+ και DMB.

Αυτά τα συνέδρια υπογραμμίζουν τη σημασία και την πανταχού παρούσα φύση του ψηφιακού broadcasting στην Ευρώπη.
Καθώς η νέα τεχνολογία αναπτύσσεται, έτσι μεγαλώνει και η ανάγκη για επικοινωνία και ενημέρωση που μοιράζεται μεταξύ των χωρών.

Η Ψηφιακή Εκπομπή σε διεθνή κλίμακα χρειάζεται τη συνεργασία όχι μόνο των broadcasters, αλλά και των Κατασκευαστών ραδιοφωνικού εξοπλισμού, των Κυβερνήσεων και των Νομοθετών, των Δημιουργών Chip και των Παρόχων Δικτύων.

Τα συνέδρια της προηγούμενης εβδομάδας παρουσιάζουν την δέσμευση για την οδήγηση του Ευρωπαϊκού radio broadcasting στην ψηφιακή εποχή.

Στη Σουηδία, το Radiopuls, ένα forum του παρόχου δικτύων στη Σουηδία, δηλαδή της εταιρείας Teracom, εξερεύνησε την εξέλιξη του Ψηφιακού Ραδιοφώνου, τις νέες υπηρεσίες και το νέο περιεχόμενο, αλλά και ρυθμιστικά και τεχνικά θέματα.
Ο Υπεύθυνος της Teracom Sweden, κ. Stephan Guiance, δήλωσε: «Τέτοια events μας διευκολύνουν να συζητήσουμε για τη μελλοντική ανάπτυξη του Ραδιοφώνου μαζί με τους πελάτες μας και το σύνολο της αγοράς».

Οι εκπρόσωποι παρακολούθησαν την επίδειξη μίας νέας και μοναδικής εφαρμογής για εικόνες που δημιούργησε το The Dance Band Channel και η Teracom. Η εφαρμογή επιτρέπει στους ακροατές να αλληλεπιδρούν μέσω των Ψηφιακών Ραδιοφωνικών Συσκευών τους με MMS.

Οι ομιλητές που μοιράστηκαν την ψηφιακή εμπειρία στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο κ. Malcolm Blumel, Ιδιοκτήτης του Sony Digital Station of the Year, Planet Rock, ο κ. James Cridland, Future Radiologist που αναζητά τις δυνατότητες του ραδιοφώνου στον 21ο αιώνα χρησιμοποιώντας digital broadcasting και ο κ. Mark Rock του Audioboo, ενός social network σε κινητά μέσα και στο διαδίκτυο, που επιτρέπει στον χρήστη να ηχογραφήσει και να ανεβάσει ήχο για τον οποιονδήποτε θέλει να το ακούσει.
Επίσης, στην agenda ήταν και ο κ. Ole Jorgen Torvmark του Digital Radio Norway και ο κ. Magnus Larsson, Γενικός Διευθυντής του Swedish Radio & TV Authority.
Ο κ. Larsson δήλωσε στο forum ότι ελπίζει να εκδοθούν άδειες για commercial digital radio που θα χρησιμοποιεί DAB+, στα τέλη του 2010.

Το Ιταλικό σώμα που αντιπροσωπεύει περίπου 1.000 television, radio, internet, satellite και cable broadcasters, το Aeranti Corallo, διοργάνωσε το πέμπτο του ετήσιο RadioTV Forum στη Ρώμη.
Εκπρόσωποι από την Ιταλική Κυβέρνηση και τις Ιταλικές Ρυθμιστικές Αρχές συναντήθηκαν με broadcasters και ειδήμονες της αγοράς για να συζητήσουν το μέλλον για τα ψηφιακά μέσα της χώρας.
Τεχνικά σεμινάρια και workshops περιλαμβάνονταν στο διήμερο event, αλλά και μία ζωντανή έκθεση με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό.

Η πρόσφατη έγκριση του νέου κανονισμού (regulation) για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο άνοιξε τον δρόμο για το λανσάρισμα των DAB + και DMB εκπομπών στην Ιταλία.

Στην πόλη Nantes, η National Union of Free Radio (SNRL) της Γαλλίας συγκέντρωσε τους broadcasters, τους κατασκευαστές ραδιοφωνικού εξοπλισμού και τους ηγέτες της αγοράς για να συζητήσουν την κίνηση της χώρας προς την Ψηφιακή Εκπομπή.
Η Γαλλία συνεχίζει να δεσμεύεται για το μέλλον του Ψηφιακού Ραδιοφώνου και αυτό το συνέδριο υπογράμμισε την υποστήριξη προς το DAB.

Ο κ. Rachid Arhab του CSA (regulator της Γαλλίας) δήλωσε: «Μερικές κακές γλώσσες λένε ότι είμαι ο ayatollah του Ψηφιακού Ραδιοφώνου, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια», προσθέτοντας ότι είναι «δεσμευμένος» για το Ψηφιακό Ραδιόφωνο στην Γαλλία. Και ο Πρόεδρος του τοπικού broadcaster association της Nantes κ. Pierre Boucard δήλωσε: «Το λανσάρισμα του Ψηφιακού Ραδιοφώνου είναι σημαντικό για μικρούς Ρ/Σ, όπως οι δικοί μας».
Το συνέδριο κατέληξε ότι «Για να συντηρήσεις την ποικιλομορφία των airwaves και του δημόσιου αγαθού, το Επίγειο Ψηφιακό Ραδιόφωνο προκύπτει ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση απέναντι σε πληρωμένα προϊόντα και αγορές για τις τηλεπικοινωνίες».

Ανάμεσα στους ομιλητές από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν και οι κ.κ. Lindsay Cornell του BBC και Lawrie Hallett της Ofcom.
Σε αυτήν τη συνάντηση συμμετείχαν και διάφοροι Γάλλοι broadcasters, και ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνιών.
Ο κ. Pierre Morel της SNRL κατέληξε: «Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε» και δήλωσε στο συνέδριο ότι 13 σταθμοί σε περιοχές της Nantes θα λανσάρουν αυτό το καλοκαίρι δοκιμαστικές υπηρεσίες Ψηφιακού Ραδιοφώνου.

Ο Project Director του WorldDMB κ. Letty Zambrano, δήλωσε: «Το WorldDMB και τα μέλη του κατανοούν τη σημασία αυτών των events στην ενημέρωση των αγορών, αλλά και στην προσφορά σημαντικών πληροφοριών στην ψηφιοποίηση του ραδιοφώνου. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός χωρών στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν Ψηφιακό Ραδιόφωνο, είναι σηματνικό να συνεχίσουμε την επιτυχία της πλατφόρμας για την οποία οι broadcasters και όλοι οι σημαντικοί παίκτες κάθε αγοράς συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι ο ακροατής δέχεται την ποιότητα των υπηρεσιών που περιμένει από κάθε ψηφιακό μέσο.

No comments:

Post a Comment