Thursday, June 24, 2010

PINK MARTINI ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το δωδεκαμελές συγκρότημα των Pink Martini για άλλη μια φορά στη χώρα μας, σε Αθήνα (8/7)και Θεσσαλονίκη (9/7), έχοντας μαζί του φρεσκάδα, ρετρό, τζαζ μοτίβα, ροκ/ποπ ρυθμούς και ολοκαίνουργιο CD.
Οι Pink Martini θεωρούνται ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge – jazz σκηνής με φανατικό κοινό, που ανέδειξε το άλμπουμ «Sympatique» σε πλατινένιο και το «Hang on Little Tomato», σε χρυσό, στη χώρα μας και συνέχισαν με άλλα δύο άλμπουμ και μάλιστα αυτό το καλοκαίρι έρχονται με το ολοκαίνουργιο cd τους.
Η επιτυχία τους αυτή στηρίζεται στην φαντασία και την φρεσκάδα της μουσικής τους που συνδυάζει ρετρό και τζαζ μοτίβα με ροκ και ποπ ρυθμούς.
Οι Pink Martini έρχονται για άλλη μια φορά στη χώρα μας για να μας μεταφέρουν από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου στη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του ’30, από το εξωτικό Σεν Τροπέ ως την μυστικιστική Κίνα. Και είναι μια μοναδική ευκαιρία να βροντοφωνάξετε μεσούντος του καλοκαιριού τους στίχους «Je ne veux pas travailler», να ερωτευθείτε ξανά ψιθυρίζοντας το «Amado mio», να αναπολήσετε τραγουδώντας «Τα παιδιά του Πειραιά», και να ονειρευτείτε ακούγοντας το «Una notte a Napoli».
Αυτή τη φορά έχουν στις αποσκευές τους και το νέο τους cd με τίτλο «Splendor In The Grass». Πρόκειται για το τέταρτο cd τους, το οποίο περιέχει δικά τους τραγούδια αλλά και τέσσερις διασκεύες, ενώ τραγουδούν σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους (Αγγλικά, Γαλλικά, Ναπολιτάνικα, Ιταλικά και Ισπανικά).
Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο 90χρονος θρύλος της Μεξικάνικης μουσικής Chavela Vargas, ένας από τους έρωτες της διάσημης ζωγράφου του Μεξικού Φρίντας Κάλο. Τραγουδάει το διάσημο και αγαπημένο “Piensa En Mi”.
Το δωδεκαμελές συγκρότημα, με μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ, δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τόμας Λόντερντέιλ, ως μια μικρή ορχήστρα τεσσάρων ατόμων με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάινα Φόρμπς, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Λότερντειλ όντας συμφοιτητές στο Χάρβαρντ.
Κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique» σε δική τους παραγωγή, πουλώντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Την επόμενη χρονιά έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ των Καννών, συνοδευόμενοι από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Όρεγκον, όπου απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Έκτοτε άρχισαν να περιοδεύουν με τεράστια επιτυχία σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν, Λίβανο, όπου εμφανίζονταν είτε μόνοι τους, είτε συνοδευόμενοι από διάφορες ορχήστρες.
Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο τους συναυλιακό προορισμό καθώς μας επισκέπτονται από το 2001 με προπωλημενες εμφανίσεις αποδεικνύοντας έτσι πως είναι και ένα από τα αγαπημένα γκρουπ των Ελλήνων.
Λάτρεις του κινηματογράφου έχουν δώσει τραγούδια τους σε πολλές ταινίες, ενώ οι κινηματογραφικές επιρροές είναι εμφανείς στα τραγούδια τους που πολλές φορές θυμίζουν εικόνες από φιλμ νουάρ ή μιούζικαλ.
«Είμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής» όπως περιγράφει ο ιδρυτής τους Τ. Λόντερντέιλ.

Αθήνα
Θέατρο Λυκαβηττού
08/07/10 στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων:
40 Ευρώ προπώληση
45 Ευρώ στο ταμείο του Λυκαβηττού το βράδυ της συναυλίας
Εναρξη προπώλησης: Δευτέρα 3 Μαϊου

Σημεία προπώλησης:
• Με πιστωτική: WWW.TICKETSERVICES.GR & 2107234567
• Φυσικά σημεία:
PUBLIC στο Σύνταγμα και στον Πειραιά
Πανεπιστημίου 39 – Στοά Πεσματζόγλου

Θεσσαλονίκη
Θέατρο Γης
09/07/10 στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων:
40 Ευρώ προπώληση
45 Ευρώ στο ταμείο του θεάτρου Γης το βράδυ της συναυλίας

Πληροφορίες: 210 6980044

No comments:

Post a Comment