Monday, June 7, 2010

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΤΣΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΑΝΤΙΔΗ

Το δημοσιογράφο-συγγραφέα Βασίλη Λεβαντίδη τίμησε στις 27 Μαΐου 2010 στην Αθήνα το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση με Ειδικό Τιμητικό Έπαινο για τη συμβολή του στην καταγραφή της πορείας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με την έκδοση πέντε βιβλίων. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 28ης τελετής απονομής των Ετήσιων Βραβείων στους δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για το έργο και το ήθος τους. Τη διάκριση επέδωσε στον τιμώμενο ο τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής κ. Κώστας Γείτονας.

Ο Βασίλης Λεβαντίδης γεννήθηκε το 1971 στη Φρανκφούρτη και μεγάλωσε στους Αναργύρους Φλώρινας και στη Θεσσαλονίκη. Σπουδές Δημοσιογραφίας στο Κέντρο Ελευθέρων Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών - Κ.Ε.Φ.Κ.Σ. και στο Κ.Ε.Π.Ε. και Ελληνικού Πολιτισμού στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες “Ημερησία του Σαββάτου” και “Εγνατία” και τα περιοδικά “Επιλογές” και “Θήτα” της εφημερίδας “Μακεδονία”. Από τα πρώτα στελέχη της “ελεύθερης” ραδιοφωνίας. Επί οκταετία αρχισυντάκτης της πολιτιστικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης "Το Όραμα". Συνεργάτης του διαδικτυακού λογοτεχνικού περιοδικού www.elogos.gr. Επί δεκαετία παρουσίασε στην τηλεόραση (Cosmo, TV Μακεδονία, ΕΡΤ3, Best Channel) ειδική εκπομπή για την προβολή του βιβλίου και της λογοτεχνίας (“Οδός Βιβλίου” & ”Best Seller”). Διετέλεσε Σύμβουλος Επικοινωνίας, Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στα Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών, τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Ο.Τ.Α. Ν. Θεσσαλονίκης και είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Πολιτισμού και Βιβλίου ΝΑ Ευρώπης. Συγγραφέας πέντε βιβλίων. Για τα “Ραδιοηχογραφήματα (Βασικές αρχές επικοινωνίας και πρακτικής στην ελεύθερη ραδιοφωνία)” τιμήθηκε το 1994 από την Ακαδημία Αθηνών ενώ το 2000 τον τιμά για το βιβλίο του “Στον κόσμο της Πληροφόρησης- Θεωρία και Πράξη στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας” το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τιμηθεί επίσης από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Β.Ε., τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Θεσσαλονίκης για την προσφορά του στα γράμματα και τον Πολιτισμό.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος έκανε ομόφωνα αποδεκτή σχετική εισήγηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής την οποία φέτος αποτελούσαν οι κ.κ. Πάνος Σόμπολος, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Γιάννης Πλαχούρης, πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, Γιώργος Γιουκάκης, γεν. γραμματέας-εκπρόσωπος Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, Θανάσης Παπανδρόπουλος, επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Γιάννης Χρυσάφης, εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜΘ, Βασίλης Νικολόπουλος και Αγαμέμνων Φαράκος, δημοσιογράφοι.

No comments:

Post a Comment