Monday, March 15, 2010

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΚΑΙΟ

Μέσα στη θλίψη, ήρθε η χαρά! Μετά από δύο μήνες σκληρής προετοιμασίας για το τραγούδι του «Οpa», ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends αναδείχθηκαν νικητές του ελληνικού τελικού της Εurovision και είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν για το Οσλο, διεκδικώντας την πρωτιά για την Ελλάδα. Μια χαρά όμως που ενώ δεν έκρυψε, την επισκίασε ο χαμός της αγαπημένης του γιαγιάς δύο μέρες πριν, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Με ενθουσιασμό ο Γιώργος Αλκαίος και οι φίλοι του κατάφεραν να κατακτήσουν το ελληνικό κοινό που ψήφισε υπέρ τους, ενώ, όπως έγινε γνωστό, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ο καλλιτέχνης δεν γνώριζε το παραμικρό για τον χαμό της γιαγιάς του. Σκόπιμα δεν του το αποκάλυψε ο πατέρας του Γιάννης Βασιλείου προκειμένου να μην του χαλάσει την καλή ψυχολογία που έπρεπε να διατηρήσει ως διαγωνιζόμενος.

«Να το θυμηθείτε. Το τραγούδι αυτό θα βρεθεί στην τριάδα». Ο Γιάννης Βασιλείου, βαθιά θλιμμένος από την απώλεια της μητέρας του αλλά και της γυναίκας που μεγάλωσε τον γιο του Γιώργο, έκλαψε δημόσια από περηφάνια όταν άκουσε πως το παιδί του θα μας εκπροσωπήσει στη Εurovision, όπως αντίστοιχα έκανε ο ίδιος ο τραγουδιστής κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το φινάλε του show.

Φανερά αδυνατισμένος, ο Γιώργος Αλκαίος παραδέχτηκε πως είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του τους δύο τελευταίους μήνες ώστε να αφοσιωθεί πάνω στο τραγούδι «Οpa». Παραδέχτηκε λοιπόν πως ο πατέρας του, την Παρασκευή, πάνω στην σκηνή είδε τις αλλαγές στην εμφάνισή του, όπως για πρώτη φορά άκουσε το τραγούδι. Θερμοί υποστηρικτές του Γιώργου Αλκαίου και του «Οpa» ήταν ο συνεργάτης και καλός φίλος του Διονύσης Σχοινάς με τη σύζυγό του Καίτη Γαρμπή, που βρίσκονταν κάτω από τη σκηνή και χειροκροτούσαν, ενώ μετά τα χαρμόσυνα αποτελέσματα ζητωκραύγαζαν για τη νίκη τοου Γιώργου.

Το διήμερο που πέρασε, ο τραγουδιστής είχε όλο τον χρόνο να ξεκουραστεί αλλά και να μείνει στο πλευρό του πατέρα του έπειτα από τον χαμό της γιαγιάς του. Οπως μάλιστα μάθαμε, δεν άνοιξε καθόλου την τηλεόρασή του, ούτε ενημερώθηκε για τις καλές, αλλά και τις κακές κριτικές που γίνονται σχετικά με το τραγούδι του. Σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία.


Σεμνό και... ταπεινό show

Με χαμηλό κόστος (μείον 65% από την περσινή εκδήλωση), μακριά από φρου-φρου, πούπουλα και... ατελείωτα κείμενα, μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις, χορευτικά και τραπέζωμα με... ξηροκάρπια, η ΕΡΤ ολοκλήρωσε το show του ελληνικού τελικού. Το show μάλιστα διήρκεσε μία ολόκληρη ώρα λιγότερο σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση. Με συνοπτικές διαδικασίες, οι Ρίκα Βαγιάννη και Τζένη Μπαλατσινού (που, όπως έγινε γνωστό, παρουσίασαν τη βραδιά αφιλοκερδώς) παρουσίασαν την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από τους Μίμη Πλέσσα (πρόεδρος), Αντώνη Ανδρικάκη (γενικός διευθυντής ΕΡΑ, στιχουργός), Ανδρέα Πυλαρινό (αρχιμουσικός), Χριστιάνα Σταματέλου (δημοσιογράφος), Ποσειδώνα Γιαννόπουλο (μουσικός παραγωγός, στιχουργός) και φυσικά τους επτά υποψηφίους.



ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ... ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ «Χ»

Το αποτέλεσμα προέκυψε κατά 50% από τις ψήφους της κριτικής επιτροπής και κατά 50% από τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κριτική επιτροπή έδωσε προβάδισμα στον Γιώργο Καραδήμο με την μπαλάντα «Πολεμάω». Πάντως, όπως δήλωσε ο Μίμης Πλέσσας, οι απόψεις τις κριτικής επιτροπής διίσταντο. Δεύτερο σε προτίμηση ήρθε για τους κριτές το «Οpa» του Γιώργου Αλκαίου και αμέσως μετά ο Μάνος Πυροβολάκης με την «Κιβωτό του Νώε».

Από την μεριά του, ο κόσμος έδειξε ξεκάθαρα την προτίμησή του στον Γιώργο Αλκαίο, ενώ αμέσως μετά σε ψήφους έρχεται ο Μάνος Πυροβολάκης με την Ελενα Φουρέιρα. Τρίτοι οι Sunny Μπαλτζή και Second Skin με το «Game of Life», που βγαίνοντας από το στούντιο δήλωσαν ευθαρσώς ότι ήρθαν πρώτοι στην προτίμηση του κοινού.

Οσο για τους υπολοίπους, κανείς δεν έδειξε πικραμένος, ακόμη και οι Εmigre. Το συγκρότημα που παρουσίασε το τραγούδι του τελευταίο είχε τεχνικά προβλήματα καθώς κατά τη διάρκεια της προβολής του υπήρξαν αρκετές διακοπές του ήχου. Ωστόσο, όσοι από τους υποψηφίους θέλησαν να μιλήσουν για τον διαγωνισμό έκαναν λόγο για μια καλή εμπειρία και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Γιώργο Αλκαίο.

Τέλος, για τις παρουσιάστριες, όπως έγινε γνωστό, στο Οσλο θα απολαύσουμε μόνο τη Ρίκα Βαγιάννη καθώς, όπως δήλωσε η Τζένη Μπαλατσινού, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στη Νορβηγία.

No comments:

Post a Comment