Wednesday, March 17, 2010

ΝΕΑ ΦΟΡΗΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα - πάρα πολύ δημοφιλή - media player, όπως τα PopCornHour και E-Great, τα οποία πολύς κόσμος αξιοποιεί για να απολαμβάνει ταινίες υψηλής ευκρίνειας, μουσική και φωτογραφίες από ψηφιακά αρχεία, με τη βοήθεια μιας τηλεόρασης HD και (ή όχι) ένα συνοδευτικό ηχοσύστημα. Aυτά τα player αναπαράγουν τα προαναφερθέντα αρχεία multimedia είτε από σκληρούς δίσκους ενσωματωμένους σε αυτά - οπότε έχουν κάποιον... άλφα όγκο - είτε από σκληρούς δίσκους και USB sticks που συνδέουμε εξωτερικά. Αν όμως είχαμε ένα player που και σκληρό δίσκο ενσωματώνει, και... μέγεθος εξωτερικού σκληρού δίσκου (και όχι player) έχει; Αυτό ακριβώς είναι το XF2 της LG, το οποίο κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες και στην ελληνική αγορά

Το XF2 Portable Theater ενσωματώνει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500 GB - αρκετό για δεκάδες ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια και αμέτρητα CD μουσικής - αλλά φέρει και θύρα HDMI 1.3, ώστε να προβάλλει σε ανάλυση Full HD και να αποδίδει ήχο DTS και Dolby Digital. Υποστηρίζει τα περισσότερα σύγχρονα αρχεία ήχου και εικόνας, όπως τα πασίγνωστα MKV και DivX, MP3 και WMA, αλλά και τους γνωστότερους τύπους αρχείων φωτογραφιών. Στις ταινίες υποστηρίζει ελληνικούς υποτίτλους σε μορφή SRT και SUB, ενώ η θύρα USB 2.0 που ενσωματώνει επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη σύνδεση με προσωπικούς υπολογιστές.



Το LG XF2 Portable Theater προσφέρει μεν πράγματα που έχουμε δει και αλλού, όμως η αλήθεια είναι ότι ξεχωρίζει από άλλες συσκευές του είδους - τόσο χάρις στον μοντέρνο σχεδιασμό του και την ποιοτική κατασκευή, όσο και χάρις στο μικρό του μέγεθος και πάχος (μόλις 2.5 εκατοστά). Το προσόν του αυτό, το περιορισμένο του μέγεθος και βάρος, το καθιστά σχεδόν... κυριολεκτικά "φορητό σινεμά", αφού μπορεί να το πάρει κανείς οπουδήποτε και να το συνδέσει είτε σε οποιαδήποτε τηλεόραση με θύρα HDMI είτε σε player με θύρα USB και να παρακολουθήσει ταινίες, να ακούσει μουσική ή να δει φωτογραφίες από εκεί. Στην πρόσοψη της συσκευής, δε, βρίσκεται πλήκτρο αφής που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγηθούν με ένα απλό άγγιγμα στα καλοσχεδιασμένα μενού χειρισμού του και να αξιοποιήσουν όλες τις βασικές του λειτουργίες ως media player - οπότε και τηλεχειριστήριο να μην υπάρχει διαθέσιμο, κανένα πρόβλημα!

Το νέο προϊόν της LG διατίθεται στην σαφώς ελκυστική τιμή των 159 ευρώ.

No comments:

Post a Comment