Monday, March 29, 2010

ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας και την προσμονή της Ανάστασης και της Λαμπρής διαμορφώνει το πρόγραμμά του ο 102fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3. Εκπομπές, προσαρμοσμένες στο κλίμα των ημερών, μεταφέρουν στους ακροατές το μήνυμα του Θείου Δράματος, ενώ με συνδέσεις με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου οι ακροατές βιώνουν τη θρησκευτική κατάνυξη.
Το ειδικό πρόγραμμα του 102fm του Ρ.Σ.Μ της ΕΡΤ3, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
Τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 19.00 έως τις 22.30, απευθείας μετάδοση της «Ακολουθίας των Αγίων Παθών», τη Μεγάλη Παρασκευή, από τις 8.00 έως τις 12.00, μετάδοση της «Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών» και από τις 19.00 έως τις 21.30 της «Ακολουθίας του Επιτάφιου Θρήνου». Το Μέγα Σάββατο, από τις 8.00 έως τις 10.00, ο 102fm θα μεταδώσει τη Θεία Λειτουργία και από τις 23.00 έως τη 01.00 την «Ακολουθία της Ανάστασης». Την Κυριακή του Πάσχα, από τις 10.30 έως τις 12.00, και τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 08.00 έως τις 10.00, θα μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία.
Τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 17.00 ως τις 19.00, η εκπομπή «Εν Κινήσει», σε επιμέλεια-παρουσίαση των Τριαντάφυλλου Τσουλφά και Σωτήρη Βουτσελά, θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες για ασφαλή οδική συμπεριφορά σε όλους όσοι έχουν επιλέξει να «αποδράσουν» σε διάφορους προορισμούς.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, από τις 12.00 έως τις 14.00, θα μεταδοθεί η εκπομπή «Τα Θεία Πάθη μέσα από την ελληνική τέχνη» σε επιμέλεια και παρουσίαση του Γιάννη Τσολακίδη και από τις 15.00 ως τις 17.00 η εκπομπή «Ο Επιτάφιος Θρήνος» σε επιμέλεια-παρουσίαση του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου.
Θα ακολουθήσει από τις 17.00 έως τις 19.00 η εκπομπή «Η Μεγάλη Παρασκευή της Ορθοδοξίας» σε επιμέλεια –παρουσίαση της Σοφίας Πακαλίδου.

Ειδικά διαμορφωμένο με μουσικές, τραγούδια και ζωντανές μουσικές παρουσιάσεις στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής είναι και το πρόγραμμα του 9.58fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 10.00, φιλοξενούμενοι της εκπομπής «Καλημέρα» και της Αναστασίας Γρηγοριάδου είναι οι συμμετέχοντες στο σχήμα «Αρώματα Ανατολής», οι οποίοι θα ερμηνεύσουν ύμνους, τραγούδια και θρήνους της Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδας, κλασική-λόγια ανατολική μουσική και δημοτικά τραγούδια.
Στις 17.00, στην εκπομπή «Πιο Πολύ κι απ΄τους Ανθρώπους τα Τραγούδια τους Αγάπησα», ο Γιάννης Γκροσδάνης θα κάνει μια ωριαία περιήγηση πλημμυρισμένη με λατρευτικές μουσικές από όλο τον κόσμο, επιλέγοντας κομμάτια από την προσωπική του δισκοθήκη.
Στις 19.00, το «Μεθυσμένο Παραμύθι» με τη Μάρα Τσικάρα θα ‘‘κινηθεί’’ ανάμεσα σε πασχαλινά έθιμα, προσέχοντας να μη ‘‘σπάσει’’ τα κόκκινα αυγά και να ‘‘πετύχει’’ τη ζύμη απ’ τα τσουρέκια.
Τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 10.00, οι μουσικοί Φώτης Θεοδωρίδης και Σάκης Κοντονικόλας, προσκεκλημένοι της εκπομπής «Καλημέρα» και της Αναστασίας Γρηγοριάδου θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι και το έργο του «Δεκαπέντε Εσπερινοί».
Στις 17.00, η εκπομπή «Πιο Πολύ κι απ΄τους Ανθρώπους τα Τραγούδια τους Αγάπησα» είναι αφιερωμένη στα Πάθη του Θεανθρώπου. Ο Γιάννης Γκροσδάνης θα παρουσιάζει την ιδέα του Θείου Δράματος, του πένθους και της έννοιας του Επιταφίου μέσα από το ελληνικό τραγούδι.
Το Μέγα Σάββατο, στις 9.00, η Πέννη Τομπρή μέσα από την εκπομπή «Υλικό Ονείρων» επιμελείται μία λογοτεχνική περιήγηση στην Αθωνική Πολιτεία.
Στις 14.00, ο Δημήτρης Νικολούδης επιλέγει τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο στο πλαίσιο της εορταστικής προσμονής της Ανάστασης στην εκπομπή «Τα καλά τραγούδια βρίσκουν το δρόμο τους».
Την Κυριακή του Πάσχα, στις 12.00, η εκπομπή «Κυριακή στον 9.58fm» γιορτάζει με μουσικές και τραγούδια στο πνεύμα της ημέρας με τη Μάγδα Δημάκη στην επιλογή και τα σχόλια.
Στις 13.00, το «Μεθυσμένο Παραμύθι» με τη Μάρα Τσικάρα παρουσιάζει μία πασχαλινή, οικολογική ιστορία, «φιλοξενώντας» τον κυρ Διονυσάκη και τον οβελία που κέρδισε στο τάβλι στην «Πασχαλινή Ιστορία» του Παντελή Καλιότσου.
Από τις 14.00 έως τις 16.00, «Τα καλά τραγούδια βρίσκουν το δρόμο τους»…στη Λαμπρή και ο Δημήτρης Νικολούδης επιλέγει παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια, που συνοδεύουν το εορταστικό τραπέζι.

No comments:

Post a Comment