Monday, March 15, 2010

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙΗΤΖ

Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος στα οικονομικά προβλήματα του Nicolas Cage. Ο ηθοποιός μηνύθηκε πρόσφατα από μια εταιρεία leasing για παραβίαση συμβολαίου σχετικά με δύο Rolls Royce που είχε μισθώσει.


Ο Cage είχε μισθώσει τις δύο υπερπολυτελείς vintage λιμουζίνες το 2007 για 60 μήνες με κόστος πάνω από 10.000 δολάρια το μήνα για κάθε αυτοκίνητο! Όταν πριν από λίγο καιρό επέστρεψε τα αυτοκίνητα, η εταιρεία Premier Financial Services τον μήνυσε για παραβίαση συμβολαίου και ζητά 104.490,68 δολάρια για το ένα αυτοκίνητο και 137.077,06 δολάρια για το άλλο!


Και όλα αυτά έπειτα από τις... φορολογικές περιπέτειες του αγαπητού Nicolas τον περασμένο Οκτώβριο, όταν «ξέχασε» να πληρώσει κάποιους φόρους... εκατομμυρίων και τιμωρήθηκε με τέτοιο πρόστιμο που αναγκάστηκε να βγάλει στο σφυρί αρκετά από τα ακίνητά του. Τότε ο Cage είχε κάνει ο ίδιος μήνυση στον Samuel Levin, τον οικονομικό σύμβουλο των επιχειρήσεών του, κατηγορώντας τον ως «ανίκανο» και ότι τον «οδήγησε σε οικονομική καταστροφή».


Ο Levin, όμως, δεν το άφησε να περάσει έτσι και ανταπέδωσε με δική του μήνυση κατηγορώντας τον ηθοποιό ότι δεν άκουσε τις συμβουλές του ώστε να μπορεί να κάνει την πολυτελή ζωή του σταρ που θέλει αλλά και να μη μένει πίσω στις φορολογικές του υποχρεώσεις (ένα πρόβλημα που ήδη υπήρχε το 2001 όταν ξεκίνησε η συνεργασία τους), ουσιαστικά ξεμπροστιάζοντάς τον.


Συγκεκριμένα του είχε πει ότι για να μπορεί να ξοδεύει τα 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο που χρειαζόταν και να καταφέρει να καλύψει τα χρωστούμενα στην Εφορία, έπρεπε να κάνει μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες, καθώς και να ρευστοποιήσει πουλώντας διάφορα, όπως καμιά... δεκαπενταριά από τα αυτοκίνητά του και τη συλλογή του από κόμικ, αξίας 1,6 εκ. δολαρίων.


Ο Cage έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, έκανε τις επιτυχίες που ήθελε, αλλά άρχισε να ξοδεύει και πάλι αλόγιστα και τον Ιούλιο του 2008 βρέθηκε να έχει 15 κατοικίες (ανάμεσά τους και δύο πύργους), 4 πολυτελή γιώτ, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, κοσμήματα και έργα τέχνης εκατομμυρίων και ένα... νησί στις Μπαχάμες!

No comments:

Post a Comment