Monday, March 29, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

* «Τα παιδια του Πειραια» ηχογραφησε το 1965 με την ορχηστρα του ο Ντιουκ Ελλινγκτον.
*Το 1960 σε στιχους Νικου Γκατσου η Μαιρη Λιντα ηχογραφησε το Χατζηδακικο «Κανε τον πονο σου χαρα» που ο Nat King Cole τραγουδησε με τιτλο In the cool of the day στην ομωνυμη ταινια.
*«Γυμναστικη για ολους και για ολο το σωμα» ηταν ο τιτλος του δισκου που κυκλοφορησε το 1984 από την CBS με αφηγητη τον πρωταθλητη του body building Σπυρο Μπουρναζο και παραγωγο τον Λευτερη Κογκαλιδη.
*Τον Ιουνιο του 1981 ο ειλικρινως υμετερος προσκαλεμενος από το International Visitor Program Service ταξιδεψε για ένα μηνα στις ΗΠΑ.Επιστρεφοντας οι εντυπωσεις του δημοσιευτηκαν για 30 μερες σε ολοσελιδα-μεγαλου σχηματος-στον «Ελληνικο Βορρα».
*Η απονομη του διεθνους βραβειου «Νικι» (Νικη) εγινε το 1997 στην Θεσσαλονικη.Επιτιμη καλεσμενη η Ειρηνη Παπα.Στοχος του βραβειου να αλλαξει η εικονα της γυναικας στην τηλεοραση.
*1934-η Ελλα Φιτζεραλντ εμφανιζεται στο Χαρλεμ.
*1935-ηΕντιθ Πιαφ κανει την πρωτη εμφανιση της σε παριζιανικο καμπαρε.
*1946-η Ριτα Χαιηγουωρθ εμφανιζεται στην ταινια Gilda.
*1948-η Ινδη τραγουδιστρια Λατα Μανγκεσκαρ αρχιζει την καριερα της,στην διαρκεια της οποιας θα ηχογραφησει 30.000 τραγουδια και θα παιξει σε 2.000 ταινιες.
*1952-ο Τζην Κελλυ γυριζει το αθανατο μιουζικαλ «Τραγουδωντας στην βροχη».
*Ο «Ελληνικος Βορρας» δημιουργει το 1978-79 Σχολη Δημοσιογραφιας,δωρεαν εκμαθησης,στην οποια επιλεγονται και παρακολουθουν οι Ζωη Μηαριτη-Περσεφονη Μπολικα-Μεροπη Βασιλικου-Αγγελικη Σιαμου-Μαρια Παπαδημητριου-Δημητρης Λουκας-Γεωργιος Παπαδοπουλος-Κωνσταντινος Στεφανου-Γιωργος Πολυμερης-Μιχαλης Κοτζαθανασης-Βασιλης Παπαβασιλειου-Ηλιας Σανιδας-Ροζυ Παπαδοπουλου
*Απο το 1976 η ομαδα νεολαιας του Ελληνικου Βορρα οργανωνει εκδηλωσεις για τους μαθητες της Αμερικανικης Γεωργικης Σχολης.
*Η Ελληνοαμερικανικη Ενωση οργανωσε το 1983 10ημερη εκδρομη στις ΗΠΑ.
*Σικαγο,Φιλαδελφεια και Μπαχαμες περιελαμβανε το ταξιδι που χαρισε στον αντιπροσωπο της στην Θεσσαλονικη,την οικογενεια του κι έναν δημοσιογραφο η Sperry New Holland,εταιρεια γεωργικων μηχανηματων,το 1979.
*Επιτυχιες του 1960 στην Γαλλια:
Nouvelle vague-Richard Anthony
Mustapha-Bob Azzam
Tom Pilibi-Jacqueline Boyer
Les enfants du Piree-Dalida
T’aimer follement-Johnny Hallyday

No comments:

Post a Comment