Tuesday, March 23, 2010

ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

*1971-72 λειτουργησε ο πειραματικος σταθμος τηλεορασης του ΟΤΕ στο υπογειο του πυργου του ΟΤΕ στη Θεσσαλονικη με αρχισυντακτη τον Κωστα Σισμανη και διευθυντη τον Γιωργο Καρτερ.
* «Το ελληνικο τραγουδι από το 1821 εως τη δεκαετια του 1950» είναι μια νεα εκδοση της Εμπορικης Τραπεζας που υπογραφει ο εθνομουσικολογος και καθηγητης του Πανεπιστημιου Αθηνων Λαμπρος Λιαβας.
* «Εξαιρετικη εκφωνητρια» χαρακτηρισε την Καλιοπη (Πιπιτσα) Παισιου,που βρηκε τραγικο θανατο από τα χερια του συζυγου της την περασμενη εβδομαδα. «βελουδινη φωνη» ηταν αυτή που για πολλα χρονια μας ελεγε μεσω του ΟΤΕ την ωρα: η ωρα στον επομενο τονο θα είναι…
*Επιδειξη μοδας με δημιουργιες σχεδιαστων της Θεσσαλονικης θα πραγματοποιηθει την Δευτερα 10 Μαιου στην πλατεια Αριστοτελους.Τα 25 μοντελα θα παρουσιασουν γυναικεια και ανδρικα καλοκαιρινα ενδυματα.Υπο την αιγιδα του Βιοτεχνικου επιμελητηριου ,της νομαρχιας και του δημου Θεσσαλονικης.
*7-12 Μαιου η Θ Μαθητιαδα στην Πρωτη Σερρων.
*Alex Chilton,που πεθανε την περασμενη εβδομαδα,ηταν 16 χρονων όταν ηχογραφησε με τους Box Tops το The letter.
*Μετα από πολύ καιρο ένα ελληνικο ονομα στο αγγλικο χιτ παραιηντ.Ειναι οι Marina and the Diamonds.Προκειται για την Μαρινα Λαμπρινη Διαμαντη από Ελληνα πατερα και Ουαλλη μητερα
*Γιουροβιζιον 1958:Δεκα χωρες συμμετεχουν στον διαγωνισμο που πραγματοποιειται στο Χιλβερσουμ της Ολλανδιας .Ο Domenico Μodugno εκπροσωπει την Ιταλια με το Nel blu dipinto di blu, η Corry Brokken την Ολλανδια,η Lys Assia την Ελβετια.Ο Andre Claveau φερνει το πρωτο βραβειο στη Γαλλια τραγουδωντας το Dors,mon amour.Διευθυντης της ορχηστρας ο Franck Pourcel.
*Γλωσσολογικα-amen,το γνωστο αμην προερχεται από το αρχαιοτατο η μην=αληθως και κατά τον Ομηρο ημεν.Η εξελιξη του ημεν είναι το σημερινο αμε!
*1952-η DGG παρουσιαζει τα LP στην γερμανικη αγορα και η EΜΙ στην Αγγλια.
*1953-κυκλοφορουν οι πρωτοι δισκοι ΕΡ ( extended play ) των 45 στροφων και 7 ιντσων με 3-5 τραγουδια.
*1954-το πρωτο τραγουδι του ροκ’ν’ρολλ Rock around the clock κανει τον γυρο του κοσμου,αλλαζοντας για παντα την μουσικη.

No comments:

Post a Comment