Thursday, November 4, 2010

Η "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" ΤΩΝ ΤΣΑΡΜΣ

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν από την «Μιουζικ Μποξ», για πρώτη φορά σε CD «Το τρελλοκόριτσο και άλλες 20 επιτυχίες των Charms».
Ανάμεσα στα περιεχόμενα: «Γλυκιά αγαπημένη», «Έξω απ’ τον κόσμο», «Διωγμός», «Κορίτσι του Βορρά», «Χειμώνα καλοκαίρι», «Νοσταλγία», «Mr Goose», «Respect», «Wonderful World», «I’m coming back», «Ascolta mio dio» (Ti prego) – το τελευταίο με ερμηνευτή τον Τερη Ιερεμία.

Οι Charms μολονότι «γεννήθηκαν» το φθινόπωρο του ’63, δισκογραφικά υπάρχουν από το 1965. Τρεις δίσκοι 45 στροφών από την Popular ήταν το ξεκίνημα. Η επιτυχία, όμως, ήρθε τον ίδιο χρόνο όταν υπέγραψαν με την “Music Box”. Τραγουδιστής είναι ο Μάικ Ροζάκης, οργανίστας ο Τέρης Ιερεμίας, σαξοφωνίστας ο Πέτρος Πολλάτος και μαζί τους ο κιθαρίστας Κώστας Νικολόπουλος και ο ντράμερ Γιώργος Στρατής.

12 δίσκοι 45 στροφών κι ένα άλμπουμ καθιέρωσαν τους Charms έως το 1968. Ανάμεσα στα δικά τους τραγούδια ήταν και διασκευές ξένων επιτυχιών, όπως “It’s my life”, “Respect”, “Wonderful world”. Απ’ όλα αυτά άρεσαν περισσότερο τα “Mr. Goose”, «Έξω απ’ τον κόσμο» και «Τρελοκόριτσο».

Από το 1968-73 ηχογραφούν για την τότε “Polygram” (σήμερα “Universal”) εννέα δίσκους 45 στροφών και δύο άλμπουμ.

Αυτή την περίοδο την μεγαλύτερη επιτυχία έχουν με την συμμετοχή τους το 1973 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με την σύνθεση «Θα μείνουμε πάντα παιδιά». Ήδη είχαν φύγει από το γκρουπ ο Μάικ Ροζάκης και ο Γιώργος Στρατής και την θέση τους πήραν οι Βασίλης Τζαβάρας, Γιώργος Μελέκης.

Ο μάνατζερ τους Κώστας Τσερώνης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενότητα και πορεία του συγκροτήματος.

Το 1967 ήταν το δημοφιλέστερο συγκρότημα της χρονιάς σύμφωνα με το δημοψήφισμα του μουσικού περιοδικού «Μοντέρνοι Ρυθμοί».

Σήμερα ο Κώστας Νικολόπουλος συμμετέχει σε διάφορα σχήματα και είναι απαραίτητος σε σημαντικές ηχογραφήσεις των πιο σπουδαίων Ελλήνων τραγουδιστών, ο Τέρης Ιερεμίας τραγουδά και παίζει συνθεσάιζερ σε κλαμπ και λάουντζ ξενοδοχείων και ο Μάικ Ροζάκης μεχρι τον θανατο του διδασκε μουσική σε ωδείο.

Άλλοι μουσικοί που πέρασαν από τους Charms: Γιώργος Μπαλάσκας, Σπύρος Καρακούτας, Κώστας Καρυδας, Αλέκος Γλυκας.

Λ. Κ.

1 comment:

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

    «Σας Παρακαλουμε κοινοποιηστε το παρον σε ολους τους φιλους σας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ»

    ΟΙ "ΤΣΑΡΜΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100005354856339&ref=ts&fref=ts


    οι νικητες του φεστιβαλ θεσσαλονικης 73
    ανακοινωνουν στους φιλους τους καθως και θαυμαστες της χρυσης δεκαετιας 60-70

    ΟΤΙ

    ο κυριος ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ κιθαριστας
    ο κυριος ΤΕΡΗΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ οργανιστας τραγουδιστης


    Σχηματισαν συγκροτημα με την επωνυμια ΤΣΑΡΜΣ και ξεκινησαν εμφανισεις χωρις να ζητησουν την συναινεση και την συνεργασια των υπολοιπων μελων που ως γνωστο ηταν οι νικητες του φεστιβαλ τραγουδιου 73 με την επιτυχια τους "να μεινουμε παντα παιδια"που εγραψε ο συνθετης και τραγουδιστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΕΚΗΣ.
    Αξιζει να σημειωθει οτι δεν υπηρξε ουτε KAN ενημερωση προς ολα τα ιστορικα μελη για την επανασυσταση του συγκροτηματος
    κατι που επιβαλλοταν απο τις περιστασεις αλλα και που συνηθΙζεται στους μουσικους κυκλους

    ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ

    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΕΚΗΣ

    Συνθετης τραγουδιστης και μαεστρος (Μανος χατζηδακης,βικυ μοσχολιου,τολης βοσκοπουλος,θεμης αδαμαντιδης ,νικος νομικος,κωνσταντινου χριστοφορου κ.α) βραβευμενος στο φεστιβαλ θεσσαλονικης με το τραγουδι του να "ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" και στους αγωνες κερκυρας 81 του μανου χατζιδακη) ΚΑΜΙΚΑΖΙ ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ ,μελος του συγκροτηματος

    ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ¨

    απο σημερα 22-3-2013
    και στο εξης στον ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ,ΤΕΡΗ ΙΕΡΕΜΙΑ και στο εν λογω αποκαλουμενο μουσικο toυς συγκροτημα ΤΣΑΡΜΣ καθως και στα μελη που το συγκροτουν , να ερμηνευουν στις εμφανισεις τους και να αναπαραγουν κατ ουδενα τροπο και με οποιαδηποτε μηχανικα μεσα ηχου και εικονας(VIDEO,dj) καθως θεωρειται μερος της εμφανισης των το τραγουδι του"ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"οπως και να προβαλουν βιντεο απο τις ταινιες οπου ο ιδιος εμφανιζεται κατα την διαρκεια της εμφανισης τους

    για τον ιδιο λογο
    και ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ συνθετης μελος των ΤΣΑΡΜΣ των νικητων στο φεστιβαλ θεσσαλονικης 73 τους απαγορευει τα εξης
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ
    "ΔΙΩΓΜΟΣ"
    "ΤHE COUNT GAME"
    "I AM COMING BACK"
    "ΚΟΡΙΤΣΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΗΑ"
    "ΦΥΓΕ"

    Καθως και ολα τα υπολοιπα τραγουδια του
    που απο σημερα 22- 3 -2013
    θα μπορειτε να ακουτε ολοκληρο το ρεπερτοριο μονο απο τους "ΤΣΑΡΜΣ-ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" τους νικητες του φεστιβαλ θεσσαλονικης 73 που ξεκινουν ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

    ΜΕΛΗ
    ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΕΚΗΣ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
    ΠΑΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
    ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΒΑΣ


    ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΤΣΑΡΜΣ-ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

    tsarms-nameinoymepantapaidia@hotmail.com
    210-4815646

    «Σας Παρακαλουμε κοινοποιηστε το παρον σε ολους τους φιλους σας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ»


    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΤΡΟ ΠΟΛΛΑΤΟ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΑ ΤΑΧΥΠΛΩΑ -FORMULA 1
    ΑΠΟ 1984-2008 ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠΑΚΙΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
    ΤΩΝ ΤΣΑΡΜΣ-ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

    ReplyDelete