Thursday, November 25, 2010

σεμιναριο για κουκλοθεατρο

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College διοργανώνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, στις 18:00 σεμινάριο με θέμα «Η τέχνη του κουκλοθέατρου: η ψυχοπαιδαγωγική διάσταση», με εισηγήτρια την κα. Έλλη Καρακούλογλου, Παιδαγωγό (BA, BSc, MSc).

Το σεμινάριο έχει διάρκεια τρεις ώρες και χωρίζεται σε τρία μέρη.
Στο πρώτο μέρος, θα αναλυθεί η τέχνη του κουκλοθέατρου και τα παιδαγωγικά της οφέλη, καθώς και το πώς είναι ενταγμένο στο ελληνικό σύστημα προσχολικής εκπαίδευσης.

Στο δεύτερο μέρος, θα συζητηθεί με τη βοήθεια του κοινού ο ρόλος του δασκάλου – χειριστή, τα είδη της κούκλας και η δραματοποίηση, ενώ το τρίτο μέρος περιλαμβάνει εργαστήρι κατασκευής τριών ειδών κούκλας (τα χέρια μας ως κούκλες-ξύλο/φελιζόλ-καλτσόκουκλα). Για τη συμμετοχή στο τρίτο μέρος, απαιτείται δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός 50 άτομα).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κυρίως σε παιδαγωγούς προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς το κουκλοθέατρο αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο. Παράλληλα, απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές που θέλουν να ασχοληθούν με παιδιά και νέους και εκτιμούν τις δημιουργικές δραστηριότητες ως μέσα προσέγγισης.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου. Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210-8899600 (καθημερινά 10:00 – 20:00) ή στο info@medcollege.edu.gr. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

No comments:

Post a Comment