Friday, November 19, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Στις Βρυξελλες και Λουξεμβουργο ταξιδεψε ο Γιαννης Πετριδης για να παραστει στην προβολη του ντοκυμανταιρ με θεμα την ζωη του.
*Είναι περιεργο γιατι οι δυο εταιριες που εχουν τα δικαιωματα των δεκα αλμπουμ που κατά καιρους ηχογραφησε ο Χαρρυ Κλυνν δεν προχωρησαν σε επανεκδοση σε CD ειτε μεσω εφημεριδων ειτε μεσω περιοδικων.Θα γινουν αναρπαστα.
*Νέο ονομα ακουγεται για την θεση του προεδρου της ΕΡΤ 3.Ενας πρωην δημαρχος.
*Νεα ονοματα εχουν κυκλοφορησει και για τις διευθυντικες θεσεις στα δημοτικα μεσα ενημερωσης.FM 100/TV 100.
*Fats Domino,Lloyd Price είναι οι δυο πιο σημαντικοι καλλιτεχνες του rock’n’roll που ανεδειξε η Νεα Ορλεανη.Η μεγαλυτερη επιτυχια του Πραις είναι το Stagger Lee (1959),αλλα η δευτερη μεγαλυτερη επιτυχια του του χαρισε το προσωνυμιο Mr Personality.Ινδαλμα του Price ηταν ο Fats Domino.
*Η Φιλαδελφεια ανεδειξε καλλιτεχνες όπως Frankie Avalon,Bobby Rydell,James Darren,Chubby Checker,Fabian.Οταν ο Αβαλον ειδε την ταινια του Κερκ Νταγκλας Young man with a horn ζητησε από τον πατερα του να του αγορασει μια τρομπετα.
*Εννεα φορες ηχογραφησε το Venus ο Φρανκι Αβαλον πριν καταληξουν στην οριστικη εκτελεση που εγινε Νο 1 για πεντε εβδομαδες το 1959.
*Το φωνητικο συγκροτημα Four Lads την Κυριακη,6-7 μμ,στο πρωτο μερος του Ραδιο Νοσταλγια (ΕΡΑ 2 Σ’ΟΛΗ ΤΗΝ Ελλαδα και 95.8 για την Θεσσαλονικη)
*Πριν γινει The happy organ ο τιτλος του ηταν The dog and the cat.Ο Dave «Baby» Cortezθεωρειται ο πρωτος που χρησιμοποιησε το πρωτο ηλεκτρικο εκκλησιστικο οργανο για εμπορικα τραγουδια.αι με το κομματι αυτό πηγε στο Νο 1 το 1959.Ηδη οργκαν χρησιμοποιουσε στην τζαζ ο Jimmy Smith.
*Kansas City,συνθεση του 1952 εγινε Νο 1 το 1959 από τον Wilbert Harrison.Αθανατο,όμως,το εκαναν όταν το ηχογραφησαν και οι Beatles.

No comments:

Post a Comment