Monday, November 29, 2010

ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ

Αθήνα
Πέθανε το απόγευμα της Κυριακής ο Γιώργος Φούντας, έπειτα από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού θα τελεστεί στις 11 το πρωί της Τρίτης από το Α' νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Γιώργος Φούντας γεννήθηκε το 1924 στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1944 στην ταινία Χειροκροτήματα του Γ. Τζαβέλα, ενώ στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Νυφιάτικο Τραγούδι.

Έπαιξε δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη στο Ποτέ την Κυριακή του Ζιλ Ντασέν και τη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, και εμφανίστηκε σε άλλες ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου όπως η Μαγική Πόλη του Ν. Κούνδουρου και τα Κόκκινα Φανάρια του Β.Γεωργιάδη.

Βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τις χρονιές 1966 και 1967 για την ερμηνεία του στις ταινίες Με την Λάμψη στα Μάτια και Πυρετός στην Άσφαλτο.

Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1975 συμμετέχοντας στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.

Ο Γιώργος Φούντας έπασχε τα τελευταία χρόνια από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Άφησε πίσω του τη σύντροφο της ζωής του, χορεύτρια Χρυσούλα Ζώκα, και τον γιο του Πάνο.

No comments:

Post a Comment