Friday, November 19, 2010

NEΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

To AEL FC Arena, το νέο γήπεδο της Λάρισας, ανοίγει τις πύλες του στις 23 Νοεμβρίου. Ένα όνειρο έξι ετών γίνεται πραγματικότητα όχι μόνο για τους φιλάθλους των «βυσσινί», αλλά για την ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας, αφού όταν ολοκληρωθεί, με την διαμόρφωση των εμπορικών χρήσεων και του περιβάλλοντος χώρου, θα αποτελεί ένα μοναδικό αθλητικό και ψυχαγωγικό πάρκο.

Στις 23 Νοεμβρίου το παλάτι της Λάρισας θα υποδεχθεί ανθρώπους του αθλητικού, του καλλιτεχνικού και του πολιτικού χώρου με μια μεγάλη συναυλία από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Διονύση Τσακνή.



To AEL FC Arena είναι το πρώτο έργο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που ολοκληρώνεται, το συνολικό κόστος κατασκευής του ανέρχεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 80% (36εκ.) καλύφθηκε από ομολογιακό δάνειο της Marfin Bank και το υπόλοιπο 20% προέρχεται από ίδια κεφάλαια του πρόεδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη.



Το νέο γήπεδο της ΑΕΛ βρίσκεται στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας και καλύπτει μια έκταση 144 στρεμμάτων. Είναι τριών αστέρων (βάσει των προδιαγραφών της UEFA), έχει χωρητικότητα 16.118 θέσεων με 38 σουίτες 12 ατόμων και δυνατότητα επέκτασης για τις ανάγκες χρήσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται εμπορικοί χώροι, χώροι στάθμευσης 1.104 θέσεων, υπαίθριοι χώροι πολιτισμού και αναψυχής (κινηματογράφος, ανοιχτό θέατρο 1.500 ατόμων κ.ά.), αθλητικοί ξενώνες 100 κλινών, το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ και τα 12 γήπεδα τένις (υπό ανακατασκευή). Το όλο συγκρότημα, με τα γήπεδα τένις και τους εμπορικούς χώρους, πήρε το όνομα «Crimson Park

» (Βυσσινί Πάρκο), όπως αποφασίστηκε στις 4 Νοεμβρίου, από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ονοματοδοσία του γηπέδου.



Έως το Μάιο το Crimson Park θα έχει το δικό του ψυχαγωγικό πάρκο στα πρότυπα του Allou Fun Park, κινηματογραφικές αίθουσες μεταξύ των οποίων και αίθουσα 4D, εστιατόρια, μπυραρίες, καφετέριες, μπαρ. Γενικότερα, τα καταστήματα θα λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα ενώ παράλληλα το γήπεδο, AEL FC Αrena, θα μπορεί να φιλοξενεί συναυλίες τους καλοκαιρινούς μήνες, δηλαδή την περίοδο που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

No comments:

Post a Comment