Tuesday, November 16, 2010

ΤΡΙΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Σημερα στο κλαμπ του Μυλου Θανος Μικρουτσικος και Χρηστος Θηβαιος.15 Ε.
*Την Παρασκευη 19 Νοεμβριου στο Μανδραγορα με κρασια κτηματος Αργυρου.Συμμετοχη 40Ε.Μονο για 30 ατομα.
*Στεφανος Κορκολης την Παρασκευη 19 και το Σαββατο 20 Νοεμβριου στο κλαμπ του Μυλου.
*Γιωργος Οικονομου και Go Band την Κυριακη 21 Νοεμβριου στο κλαμπ του Μυλου.
*Ρεμπετικα ντουετα από τη Σμυρνη στη Σαλονικη με τον Αγαθωνα και την παρεα του την Δευτερα 22 Νοεμβριου στο κλαμπ του Μυλου.
*Καποιοι μουσικολογοι ισχυριζονται ότι το πρωτο τραγουδι ροκ’ν’ρολλ ηταν το Rocket 88-Jackie Brenston(1951).Τον ορο rock and roll επινοησε ο ντισκ τζοκευ Alan Freed από τον τιτλο του τραγουδιου rhythm and blues «We’re gonna rock,we’re gonna roll». Πατερας του ροκ’ν’ρολλ θεωρειται ο Bill Haley,oταν τον Ιουλιο του 1955,ο δισκος του Rock around the clock εγινε Νο 1 για οκτω εβδομαδες.Θυμα αλκοολισμου και αυξανομενης παρανοιας ο τραγουδιστης πεθανε στο σπιτι του στο Τεξας τον Φεβρουαριο του 1981.
*Εμβατηριο του 1853 είναι Τhe yellow rose of Texas που αποδιδεται στον αγνωστο δημιουργο J.K.
*Το πρωτο καραοκι ηταν η τηλεοπτικη εκπομπη του Mitch Miller,από το 1961εως το 1966,οπου οι στιχοι των τραγουδιων αναβοσβηναν στο κατω μερος της οθονης.
*Love is a many splendored thing,το απερριψαν για ηχογραφιση οι Eddie Fisher/Tony martin/Nat King Cole και αλλοι αλλα όταν οι Four Aces το εκαναν Νο 1 ολοι αλλαξαν γνωμη.
*Juliette Greco,ερμηνευσε πρωτη για την ταινια Les portes de la nuit την γαλλικη συνθεση Les feuilles mortes,που αργοτερα εγινε Autumn leaves και την εκαναν επιτυχια οι Roger Williams/Bing Crosby/Jo Stafford/Nat King Cole.
*Ντην Μαρτιν,εγινε τραγουδιστης γιατι κουραστηκε να καθαριζει τζαμια αυτοκινητων και να τρωει γροθιες στο σαγωνι.Ηταν 27 χρονων και ηδη ειχε εργαστει ως υπαλληλος σε βενζιναδικο,πυγμαγχος,υπαλληλος σε καταστημα,κλπ
*Για εναμιση χρονο η Kay Starr ειχε χασει την φωνη της.
*Συνθεση του 1937 είναι το Lisboa Antigua ,που διασκευασε το 1956 ο Nelson Riddle για την ταινια Lisboa.

No comments:

Post a Comment