Friday, November 19, 2010

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες η διοίκηση της ΕΡΤ για την οικονομική της κατάσταση, κατά την ακρόαση στην Βουλή του προέδρου της Γιώργου Παπαγεωργίου και του διευθύνοντα συμβούλου της Λάμπη Ταγματάρχη.

Ο Γ. Παπαγεωργίου διαφώνησε με το ενδεχόμενο να μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος προς την ΕΡΤ λέγοντας ότι είναι το πέμπτο χαμηλότερο σε όλη την Ευρώπη (3,88 ευρώ τον μήνα), αλλά και ότι, αν μειωθεί, "δεν θα υπάρχει δημόσια ραδιοτηλεόραση". Εξέφρασε και τη δυσφορία του για το πώς κατανέμονται οι διαφημίσεις καταγγέλλοντας ότι "η διαφήμιση μοιράζεται με βάση προειλημμένες αποφάσεις". Ανέφερε ότι η ΕΡΤ έχει περίπου 15% συνολική τηλεθέαση, αλλά παίρνει κάτω από 4% της διαφημιστικής δαπάνης. Ακόμα και οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, που έχουν 30% τηλεθέαση, δεν λαμβάνουν την ανάλογη διαφήμιση.

Ο Γ. Παπαγεωργίου είπε ότι οι προσλήψεις των δημοσιογράφων θα κριθούν από επταμελή επιτροπή (με τους 5 γενικούς διευθυντές της ΕΡΤ, τον εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκπρόσωπο της διεύθυνσης ανθρωπίνου δυναμικού). Ο Λ. Ταγματάρχης ανακοίνωσε την πρόθεσή του όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου να γνωστοποιούνται προς κάθε ενδιαφερόμενο και με αιτιολόγηση, αλλά και να ανακοινώνεται καθημερινά και ανά ώρα στο διαδίκτυο το κόστος των εκπομπών που μεταδίδονται.

No comments:

Post a Comment