Monday, November 15, 2010

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 33 ΧΙΛΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤ

Η «Plan B Entertainment», εταιρεία παραγωγής του αμερικανού ηθοποιού Μπραντ Πιτ, θέλει να κάνει ταινία τη διάσωση των 33 Χιλιανών μεταλλωρύχων, οι οποίοι έζησαν για παραπάνω από δύο μήνες 700 μέτρα υπό της γης στο ορυχείο Σαν Χοσέ.

Η «Plan B Entertainment» έχει ήδη ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το δικηγόρο των μεταλλωρύχων, Εντγκάρντο Ρεϊνόσο, για να πάρει τα δικαιώματα της ιστορίας της διάσωσης, που ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος των διασωθέντων, πολλοί από αυτούς αναμένεται να παίξουν στην ταινία τον εαυτό τους.

Η εταιρεία προσέφερε πολλά εκατομμύρια δολάρια για τα δικαιώματα της ιστορίας τους σε μόλις δύο συναντήσεις που πραγματοποίησε, όπως αναφέρει δημοσίευμα της χιλιανής εφημερίδας «El Mercurio».

Πάντως, οι 33 μεταλλωρύχοι πρέπει πρώτα να συστήσουν μία ανώνυμη εταιρεία, προκειμένου να διαχειριστεί τα έσοδα, τα οποία στη συνέχεια θα μοιράσουν σε ίσα μέρη, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η ταινία θα βασιστεί κυρίως στις συνεντεύξεις που έχουν δώσει σε ΜΜΕ, αλλά και στη συμμετοχή τους σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο σκηνοθέτης Ροντρίγκο Ορτουθάρ, εντούτοις, ήδη, γυρίζει μία ταινία με τίτλο «Οι 33», η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2012.

No comments:

Post a Comment