*Πριν λιγες ημερες εφυγε από κοντα μας ενας ανθρωπος του ραδιοφωνου της Θεσσαλονικης,που αγαπηθηκε στην δεκαετια του 60 αλλα και του 70.Ο Ιων Τυρταιος .Παρουσιαζε εκπομπες από το Στρατιωτικο Ραδιοφωνικο Σταθμο Θεσσαλονικης,με αφιερωσεις τραγουδιων και ανεκδοτα.Παραλληλα εκανε μια δευτερη καριερα ως κονφερασιε σε χορους και άλλες εκδηλωσεις.
*Ο Φρεντ Μπονγκουστο σε στιχους Νοτη Κυτταρη ηχογραφησε το Ciao Nemica με τιτλο «Τσιαο Μιμικα».
*Σε στιχους του Νικου Μαστορακη ο Σερτζιο Εντριγκο ηχογραφησε το Girotondo intorno al mondo με τιτλο «Όλα τα κοριτσια και τ’αγορια του κοσμου».
*Louis Neefs,o Ολλανδος νικητης του διεθνους φεστιβαλ τραγουδιου «Ολυμπιαδα του Τραγουδιου»,που εγινε στην Αθηνα στις αρχες της 10ετιας του 70 ηχογραφησε το «Αγαπω την Ελλαδα» σε στιχους Γιωργου Οικονομιδη.Διευθυντης του φεστιβαλ ηταν ο τελευταιος με αναπληρωτη τον ιμπρεσαριο Τακη Καμπα.
*Η «Κινεζικη νυκτα» που ηχογραφησαν οι Γκρηκς σε διασκευη Βασ.Τσωκου-Χ.Σαραγιωτη είναι η γιαπωνεζικη συνθεση China no yoru(προφερεται «Σινα νο γιορου») γνωστη διεθνως ως China nights.Στην Ελλαδα εφθασε στις αρχες της 10ετιας του 50 χαρη στους αξιωματικους και στρατιωτες που υπηρετησαν στον πολεμο της Κορεας.
*Ελεχθη από τον Ελβις Πρισλευ «θελω να ψυχαγωγω τους ανθρωπους.Αυτο είναι ολη μου η ζωη.Μεχρι την τελευταια μου ανασα».
*Εκλεισε οριστικα,όπως φαινεται,η «Απογευματινη» που δημιουργησαν οι αδελφοι Μποτση το 1952.Το 1974 η εφημεριδα ειχε κυκλοφορια πανω από 270000 φυλλα.
Πριν από 100 χρονια…
*Κυκλοφορουν σε δισκους τα Ah sweet mystery of life/Some of these days.
*Ο προεδρος Ρουζβελτ σε κυνηγι στην ανατολικη Αφρικη κι αμεσως μετα περιοδευει δινοντας διαλεξεις στην Ευρωπη.
*Ο κομητης Halley που ανακαλυφθηκε το 210 πΧ επανεμφανιζεται το 1910-κι ακομα το 1835 και 1985.
*Η πρωτη πειραματικη ραδιοφωνικη εκπομπη από την σκηνη της New York Metropolitan Opera House δινει την ευκαιρια στο κοινο να απολαυσει Cavalleria Rusticana/Pagliacci.
*Το 1910-11 η 100μελης ορχηστρα του John Philip Sousa πραγματοποιει περιοδεια 14 μηνων σ’ολο τον κοσμο.
*Οι ΗΠΑ εχουν την 21η οικονομικη κριση από το 1790.Κρατησε έναν χρονο.
*Σε ηλικια 75 χρονων πεθαινει ο Mark Twain.
No comments:
Post a Comment