Wednesday, November 3, 2010

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ

Όταν στις 20 Νοεμβριου 1995,με πρωτοβουλια του Λευτερη Κογκαλιδη,ενωθηκαν δυο ραδιοφωνικοι σταθμοι,που απειχαν μεταξυ τους 510 χλμ,γεννηθηκε η εκπομπη «Αθηνα-Θεσσαλονικη» με παραγωγους τον Γιαννη Πετριδη στην Αθηνα και τον Λευτερη Κογκαλιδη στην Θεσσαλονικη.
Λιγα χρονια αργοτερα οι ιδιοι προσκαλεσαν στην συντροφια τους δυο αλλους βετερανους της ΕΡΤ,τον Γιωργο Παπαστεφανου και τον Αλεξη Κωσταλα κι ετσι η εκπομπη από διωρη εγινε 4ωρη,με τιτλο «Ραδιο Νοσταλγια».
Κάθε Κυριακη,6-10 μμ,με εκκινηση από την Θεσσαλονικη ακουγονται παλια,αγαπημενα η δυσευρετα τραγουδια από την προσωπικη δισκοθηκη των τεσσαρων παραγωγων.Τραγουδια απ’ ολες τις δεκαετιες του 20 ου αιωνα.
Από 6-7μμ είναι ο Λευτερης Κογκαλιδης. 7-8 μμ τον διαδεχεται ο Γιαννης Πετριδης,ο οποιος από 8-9 μμ δινει την σκυταλη στον Γιωργο Παπαστεφανου,που με την σειρα του παραχωρει την θεση του στον Αλεξη Κωσταλα.
Το 4ωρο κοκτειλ νοσταλγιας μεταδιδεται από τον 958 του Ραδιοφωνικου Σταθμου Μακεδονιας της ΕΡΤ 3,από το δικτυο της ΕΡΑ 2 σ’ολη την Ελλαδα και μεσω του Internet σ’ολο τον κοσμο (www.ert.gr και www.ert3.gr ).

No comments:

Post a Comment