Friday, September 16, 2016

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 από Άννη Καρολίδου
Άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το πρώτο εστιατόριο του Θαλάσσιου Κόσμου. Ζεστό φαγητό με ψάρια και θαλασσινά μαγειρεμένα στη λαδόκολλα.
Στη Θεσσαλονίκη ο Θαλάσσιος Κόσμος εγκαινίασε χθες το πρώτο του εστιατόριο με θαλασσινά μαγειρέματα στη πόλη αλλά και πανελλαδικά. Ο Θαλάσσιος Κόσμος, φέρνει και στη Θεσσαλονίκη θαλασσινά μαγειρεμένα σε λαδόκολλα, με ελλη5νικές και μεσογειακές συνταγές.
Για τη δημιουργία του ιδιαίτερου αυτού χώρου εστίασης - με γεύματα στο χώρο του εστιατορίου αλλά και σε πακέτο σαν take away- συνεργάσθηκαν οι επιχειρηματίες της γνωστής εταιρείας επεξεργασίας αλιευμάτων , οι Καρδιτσιώτες Δημήτρης Κονδυλόπουλος και Βασίλης Τσιγάρας, με το Θεσσαλονικιό επιχειρηματία και, γνωστό από την ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση, κ. Νίκο Χατζηαντωνίου.
Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία στην Βασ. Ηρακλείου 51 με Καρόλου Ντήλ- ακριβώς απέναντι από τους "Μάγειρες" και την γειτονιά εστίασης που έχει δημιουργηθεί - του πρώτου εστιατορίου "Θαλάσσιος Κόσμος".
Το μενού του Θαλάσσιου Κόσμου, υπογράφει ο σεφ Κώστας Βασάλος ο οποίος για τις προθήκες του εστιατορίου έχει ετοιμάσει εκτός από σνακς και σαλάτες, όλα με θαλασσινά, περί τα τριάντα διαφορετικά πιάτα, από ψαρόσουπα και νησιώτικες σαλάτες, ψάρια σε μερίδα αλλά και ζυμαρικά με θαλασσινά.
Ο Θαλάσσιος Κόσμος, με 25 χρόνων παρουσία στον κλάδο της επεξεργασίας αλιευμάτων και θαλασσινών, αξιοποιεί στο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, τον πιστοποιημένο και κατοχυρωμένο από τον ΟΒΙ τρόπο, το σκεύος μαγειρικής σε λαδόκολλα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φάει στη σάλα του εστιατορίου, φρεσκομαγειρεμένο φαγητό ή, διαφορετικό, να πάρει σε πακέτο το θαλασσινό γεύμα και ακολουθώντας τις οδηγίες να το ψήσει στο σπίτι του.
Για τον χημικό κ. Χατζηαντωνίου, ο χώρος της εστίασης αποτελεί πρόκληση, άλλωστε στη πολυκύμαντη καριέρα του εργάσθηκε σαν τραπεζικός, για χρόνια σαν εξαγωγέας ενδυμάτων αλλά και σαν εργολάβος κατασκευών.
Σαν franchisee με την ΙΚΕ "Θαλασσινά Διαχείριση Εστιατορίων" και σε συνεργασία με το Θάλασσιο Κόσμο, μπαίνει στο χώρο εστίασης, σε ένα τμήμα της αγοράς με ένα διαφορετικό concept που έχει πολλά να προσφέρει σε ένα ισορροπημένο, υγιεινό τρόπο διατροφής. Με το εστιατόριο της Βασ. Ηρακλείου έγινε η αρχή και, τόσο τον κ. Χατζηαντωνίου όσο και τους δύο μετόχους του Θαλάσσιου Κόσμου, ενδιαφέρει να υπάρξει συνέχεια.



No comments:

Post a Comment