Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ο πολιτισμός της Μεσοποταμίας, κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι οι Κινέζοι ο λαός με τον αρχαιότερο πολιτισμό στη γη. Αν ρωτήσετε κατοίκους της Ελλάδας, σίγουρα θα σας πουν ότι ο πολιτισμός της Αρχαίας Ελλάδας ήταν ο αρχαιότερος.
Αυτά λένε όσοι πραγματικά δεν γνωρίζουν την αλήθεια πίσω από την ιστορία γιατί πολλές φορές η ιστορία δεν διδάσκεται σωστά…
Μια νέα εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω στο DNA έδειξε την αλήθεια, δηλαδή ότι οι αυτόχθονες Αυστραλοί είναι ο αρχαιότερος πολιτισμός στον κόσμο με την προέλευσή τους να χρονολογείται περισσότερο από 50.000 έτη στη γη.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να εντοπίσουν την αξιοσημείωτη διαδρομή των στοιχείων που άφησε πίσω του το DNA των μοντέρνων πληθυσμών που κατοικούν στην Αυστραλία και στην Παπούα Νέα Γουινέα.
Η ανάλυση έδειξε ότι οι πρόγονοί τους ήταν ίσως οι πρώτοι άνθρωποι που διέσχισαν ωκεανό και αποκάλυψε ενδείξεις των προϊστορικών διασυνδέσεων με ένα άγνωστο συγγενικό μας ανθρωποειδές.
Ο καθηγητής Έσκε Γουιλέρσλεφ, ένας εξελικτικός γενετιστής που ήταν επικεφαλής της έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, δήλωσε: «Αυτή η ιστορία είχε χαθεί εδώ και πολύ καιρό για την επιστήμη. Τώρα, γνωρίζουμε ότι οι συγγενείς τους ήταν οι πρώτοι πραγματικοί εξερευνητές. Οι πρόγονοί μας ήταν ένα είδος που καθόταν και φοβόταν τον κόσμο, ενώ αυτοί ξεκίνησαν γι’ αυτό το εξαιρετικό ταξίδι πέρα από την Ασία και πέρα από τη θάλασσα».
Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Nature» και δίνουν μια πρωτοφανή εικόνα του πώς οι άνθρωποι μετανάστευσαν από την αφρικανική ήπειρο, η οποία ήταν θρυμματισμένη σε διακριτούς πληθυσμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα ευρήματα του καθηγητή Γουιλέρσλεφ, τα οποία βασίστηκαν στην ανάλυση πληθυσμών 83 Αβοριγίνων και 25 Παπούα, έδειξαν ότι σ’ αυτές τις ομάδες μπορούν να εντοπιστούν οι ρίζες τους πίσω στις πρώτες αφίξεις στην ήπειρο 50.000 χρόνια πριν. «Είναι ίσως η αρχαιότερη ομάδα στον κόσμο που μπορείτε να συνδέσετε σε έναν τόπο», πρόσθεσε ο Γουιλέρσλεφ.
«Τα γονίδιά σας περιέχουν την ιστορία του κάθε προγόνου που είχατε ποτέ» επεσήμανε ο γενετιστής της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, Σουάπαν Μάλικ.