Wednesday, September 21, 2016


Ύμνοι της Vogue: Μην προσπερνάτε αυτά τα 3 ελληνικά νησιά! 

Τρία νησιά που προσπερνάτε έχοντας λάθος εντυπώσεις γι' αυτά. Κι όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζετε...
umnoi-tis-vogue-min-prospernate-auta-ta-3-ellinika-nisia-poia-einai
 
΄Ισως το καλύτερο ηλιοβασίλεμα να μην είναι στη Σαντορίνη αλλά σ' ένα λιγότερο γνωστό νησί. Κι ίσως οι μεγαλύτερες γαστριμαργικές απολαύσεις να μην τις συναντήσετε στη Ρόδο αλλά κάπου αλλού που δεν το περιμένατε...
 Μύκονος, Σαντορίνη, Πάτμος, Αντίπαρος, Ρόδος: Πράγματι πρόκειται για τοπ ελληνικούς προορισμούς, αναφέρει η Voque. Παρ' όλα αυτά είναι ακριβοί και πολλές φορές «περικυκλωμένοι» από πάρα πολλούς τουρίστες. 
 Αντίθετα, υπάρχουν τρία νησιά γεμάτα περιπέτεια, δράση και «επικούρειες απολαύσεις», προσφέροντας πολύ περισσότερα από άλλα «κορεσμένα» νησιά.

Ανδρος
Ανδρος

Ανδρος

 Η ΄Ανδρος είναι ένα μεγάλο νησί - το δεύτερο μεγαλύτερο των Κυκλάδων μετά τη Νάξο - που «συντίθεται» από βουνά και κοιλάδες, κρυφούς καταρράκτες, χωριά και μοναστήρια. Βρίσκεται μόλις δυο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας, κοντά στην Τήνο και τη Μύκονο. Και γιατί σχεδόν κανείς δεν μιλά γι' αυτή; Σύμφωνα με μια θεωρία, η ιστορία της ως ναυτιλιακό κέντρο σε συνδυασμό με τα αμέτρητα χωριά της στάθηκε η αιτία να μην παρατηρηθεί μαζικός τουρισμός. Κι αυτό είναι ένα (ακόμα) μεγάλο της ατού, σύμφωνα με τα όσα αναπτύσσει το άρθρο. 

Σύρος

Η Ερμούπολη της Σύρου είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αναφέρει το άρθρο και - εν αντιθέσει με τους γείτονές της (Τήνο και Μύκονο) που ησυχάζουν εκτός καλοκαιριού - παραμένει ζωντανή καθ'΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Λανθασμένα έχει θεωρηθεί από κάποιους ως ενδιάμεσος προορισμός του ταξιδιού με το πλοίο από Πειραιά σε Μύκονο ή Νάξο. Το νησί βρίσκεται σε διαδικασία «αναζωπύρωσης» από νέους δημιουργικούς ανθρώπους που ζώντας συνδυάζοντας την τοπική κουλτούρα με προσωπικά projects, όπως μικρές επιχειρήσεις, ανακαινίσεις  και πρωταβουλίες στο χώρο της γαστρονομίας. 

Τήνος

Η Τήνος απέχει μόλις 20 λεπτά με το ferry boat από τη Μύκονο αλλά «χιλάδες μίλια» από το lifestyle και τη νυχτερινή ζωή του κοσμοπολίτικου νησιού, αναφέρει η Vogue. Διάσημη για τους ναούς της Ορθοδοξίας όπως η εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στη Χώρα,. πολλοί ταξιδιώτες προσπερούν την Τήνο θεωρώντας ότι είναι γεμάτη μόνο και μόνο από πιστούς της Ορθοδοξίας.Στην πραγματικότητα μόλις λίγο μακρύτερα μπορεί να βρει κανείς την αληθινή φύση αυτού του μοναδικού νησιού γράφει η Vogue. Περιστερεώνες, ανεμόμυλοι και 50 υπέροχα και ζωντανά χωριά. Και οι παραλίες. Και τα κύματα. Και το φαγητό. 

No comments:

Post a Comment