Monday, September 26, 2016

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ

«Δηλώνω έτοιμος να αποκτήσω τα άλλα κανάλια, προκειμένου να διασφαλίσω τις θέσεις εργασίας σε αυτά», δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας
Ούτε... λεπτό δεν έχασε ο ομογενής επιχειρηματίας και πρώτος επιλαχών στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, Ιβάν Σαββίδης, για να ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση της άδειας, την οποία απώλεσε το σχήμα Καλογρίτσα, αποχωρώντας από τη διαδικασία.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Σαββίδης, «εντός δύο - τριών ημερών θα είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε την πρώτη δόση για την άδεια». Επανέλαβε, δε, την πρότασή του προς όσους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν κατάφεραν να κερδίσουν άδεια, δηλώνοντας έτοιμος «να αποκτήσω τα κανάλια τους, προκειμένου να διασφαλίσω τις θέσεις εργασίας σε αυτά».
Ερωτηθείς εάν έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με καναλάρχες για ενδεχόμενη συνεργασία, ο ίδιος σημείωσε: «Συζητήσεις δεν υπάρχουν, και δεν θα ήταν και ορθό αυτό. Εάν δεν έχεις άδεια δεν κάνεις διαπραγματεύσεις».
Σημειώνεται ότι ο κ. Σαββίδης ορίστηκε ως πρώτος επιλαχών με 61,5 εκατ. ευρώ, ενώ ως δεύτερος επιλαχών -και πλέον πρώτος- ήταν ο Alpha με 61 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, η εταιρεία του κ. Σαββίδη, DIMERA, θα χαρακτηριστεί «προσωρινός υπερθεματιστής».

Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ολοκλήρωση του ελέγχου θα πρέπει να καταβάλει το 1/3 του ποσού για την άδεια που θα της παραχωρηθεί.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι στις 12 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαβββίδης είχε καταθέσει πρόταση στον Δημήτρη Κοντομηνά για τον Alpha, καθώς και στους υπόλοιπους καναλάρχες που ηττήθηκαν στη διαδικασία της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, να του πουλήσουν το κανάλι τους, δίνοντας εγγύηση πως δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Ξεκίνησε ήδη ο έλεγχος στο πόθεν έσχες Σαββίδη
Εν τω μεταξύ, άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου της δήλωσης «πόθεν έσχες» του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.
Στόχος είναι η διαδικασία του ελέγχου να έχει ολοκληρωθεί έως αύριο, προκειμένου στη συνέχεια να καταβληθούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση.


No comments:

Post a Comment