Thursday, September 29, 2016

ΔΡΑΜΑ-ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Στην Ελλαδα ενα απο τα ομορφοτερα παρκα της Ευρωπης! Ενα ονειρεμενο τοπιο που μοιαζει βγαλμενο απο παραμυθι! (photos)

Πολλά θα τύχει να ακούσεις για τη  Δράμα…ένα λοιπόν απο αυτά που μπορεί να ακούσεις, αλλά κυρίως που δεν θα χάσεις είναι το Πάρκο της Αγίας Βαρβράρας.
Στους πρόποδες του Φαλακρού, η πόλη της  Δράμας περιμένει τους επισκέπτες, για να τους φέρει σε επαφή με τη φυσική ομορφιά και τα πολλά αξιοθέατά της.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξάλλου, πλήθος κόσμου συρρέει εκεί για να γνωρίσει και να συμμετάσχει σε μια από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα ανά διαστήματα.
Αυτό που ξεχωρίζει, όμως, και προσελκύει το ενδιαφέρον μεταξύ άλλων, είναι το ιδιαίτερα φημισμένο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας . Αποτελεί ορόσημο της πόλης και μάλιστα έχει συμπεριληφθεί σε λίστα με τα ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης.
Πρόκειται για έναν πλούσιο υδροβιότοπο, που προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία σε όποιον καταλήγει κάπου ανάμεσα στα καταπράσινα δέντρα του.
Στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας θα δει κανείς και θα ακούσει τρεχούμενα νερά, λίμνες και καταρράκτες σε ένα περιβάλλον σκέτη όαση, με αιωνόβια δέντρα και ξύλινα γεφυράκια. Εκεί ζουν πάπιες, χήνες και κύκνοι που το κάνουν να θυμίζει βγαλμένο από  παραμύθι.
Το πάρκο αποτελεί στολίδι για την πόλη της  Δράμας, ενώ η φήμη και η ομορφιά του εξαπλώνεται και στις γύρω περιοχές. Το πάρκο προσφέρεται για σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες αξίζει να παρευρεθείτε, αν επισκεφτείτε τη  Δράμα.
Εκτός από το Πάρκο βέβαια, ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη σημαντικά αξιοθέατα και εκκλησίες και οι φιλόξενοι κάτοικοι θα σας βοηθήσουν να τα γνωρίσετε.
drama2
drama3
drama4
drama5
drama6

No comments:

Post a Comment