Tuesday, September 27, 2016

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οι ακροάσεις

Οι καλύτεροι Έλληνες μουσικοί διαγωνίζονται 
για την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων (EUYO)

Οι καλύτεροι Έλληνες μουσικοί νεαρής ηλικίας που θα στελεχώσουν την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2016 – 2017, θα αναδειχθούν σε πανελλήνιο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται και φέτος στη χώρα μας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και με την αρωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.  
Η ευθύνη του διαγωνισμού ανήκει στην EUYO (European Union Youth Orchestra), η οποία ταυτοχρόνως προετοιμάζει ακροάσεις και στα άλλα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   
Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν νέοι μουσικοί, ηλικίας 14 έως 24 ετών, που παίζουν ένα όργανο συμφωνικής ορχήστρας (εκτός από πιάνο και σαξόφωνο)  και είναι υπήκοοι μίας από τις 28 χώρες – μέλη της ΕΕ. 
Οι ακροάσεις των υποψηφίων θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο κτήριο Μ1 (αίθουσα δοκιμών, 5ος όροφος), σε δύο φάσεις, προκριματική και τελική. Η προκριματική φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και η τελική φάση την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της EUYO και καταξιωμένους  Έλληνες μουσικούς, ενώ οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της εν λόγω ορχήστρας ανά τον κόσμο κατά το 2017. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών τόσο για την προκριματική όσο και την τελική φάση είναι η Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών στις ακροάσεις της EUYO, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι λάβουν μέρος στις ακροάσεις, εφόσον δεν επιλεγούν από την EUYO, θα κριθούν, εφόσον το επιθυμούν, για τη στελέχωση της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η επιλογή θα γίνει με βάση τη βαθμολογία τους και ανάλογα με τις προτεραιότητες της ορχήστρας.
Η μεγαλύτερη μουσική οικογένεια
Σημειώνεται ότι η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής  Ένωσης (EUYO) είναι η μεγαλύτερη μουσική οικογένεια της Ευρώπης. Θεωρείται μοναδική, καθώς σ΄ αυτήν λαμβάνουν μέρος οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Γηραιάς Ηπείρου υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων. 
Η EUYO ιδρύθηκε το 1976 και η Ελλάδα συμμετέχει σ΄ αυτήν από το 1981. Έως σήμερα περισσότεροι από 70 νέοι μουσικοί έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην εν λόγω ορχήστρα, ενώ περισσότερα από 850 άτομα έχουν λάβει μέρος στις ακροάσεις, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα γενιά καταξιωμένων επαγγελματιών μουσικών της Ελλάδας. 
1








Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τις αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της EUYO (http://www.euyo.eu) ή την ιστοσελίδα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (http://www.tch.gr). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν μέσω e-mails με την ηλεκτρονική διεύθυνση euyoauditions@tch.gr

No comments:

Post a Comment