Friday, September 30, 2016

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

H SantoWines (Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων) στηρίζει την πρωτοβουλία CruiseINN, έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί 17-21 Οκτωβρίου. Τον διαγωνισμό, που φέτος έχει θέμα "Τουρισμός και Οινογαστρονομία", διοργανώνει το ThinkBiz, ο πρώτος φοιτητικός οργανισμός επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Celestyal Cruises, με στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Τριάντα συμμετέχοντες, φοιτητές και νέοι επαγγελματίες έως 30 ετών, οι οποίοι προέρχονται από τους κλάδους software development & engineering, διοίκησης επιχειρήσεων, marketing και creative design καλούνται κατά τη διάρκεια τετραήμερης κρουαζιέρας να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν ομάδες, να αναπτύξουν καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και να αρχίσουν την δική τους βιώσιμη επιχείρηση με την βοήθεια μεντόρων και επιχειρηματιών.
Ο τελευταίος σταθμός της κρουαζιέρας είναι η Σαντορίνη. Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 στο Οινοποιείο της SantoWines θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων, η αξιολόγησή τους από κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από σημαντικά πρόσωπα του χώρου του επιχειρείν, της τεχνολογίας, της ανάπτυξης προϊόντων και των επενδύσεων και, τέλος, η απονομή βραβείων με κορυφαίο χρηματικό έπαθλο 3.500 ευρώ.
Ο πρόεδρος δ.σ. της SantoWines κύριος Μάρκος Καφούρος, ο οποίος θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής δηλώνει: «Δεν θα μπορούσε η SantoWines να μην υποστηρίξει μια τέτοια λαμπρή πρωτοβουλία που γίνεται μη κερδοσκοπικά και οργανώνεται από φοιτητές, για φοιτητές και νέους επαγγελματίες. Είναι μια ακόμα ευκαιρία να υπηρετήσουμε δύο αρχές που βρίσκονται στην καρδιά της φιλοσοφίας και της καθημερινής πρακτικής της Ένωσής μας. Από τη μια πλευρά, τη στήριξη των νέων μέσα από τη δημιουργία ευκαιριών και την παροχή ουσιαστικών κινήτρων, και από την άλλη την προώθηση της συνέργιας μεταξύ του τουρισμού και της οινογαστρονομίας, δύο τομέων που με στρατηγική και καινοτόμο διαχείριση, μπορούν να καθιερωθούν ως βασικοί μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τους συμμετέχοντες στη Σαντορίνη και ανυπομονούμε να ακούσουμε τις ιδέες τους».
Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάριο γευσιγνωσίας των πολυβραβευμένων κρασιών της SantoWines και των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού (ΠΟΠ τοματάκι Σαντορίνης, φάβα, κάπαρη), καθώς και μια παρουσίαση του επιχειρηματικού μοντέλου της Ένωσης.
Σχετικά με το CruiseINN
Το CruiseINN αποτελεί τον πρώτο εν πλω επιχειρηματικό διαγωνισμό που διοργανώνουν το ThinkBiz, ο πρώτος φοιτητικός οργανισμός επιχειρηματικότητας στην Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Celestyal Cruises της μοναδικής εταιρείας κρουαζιέρας με αφετηρία τα ελληνικά λιμάνια, η οποία έχει αναγνωρίσει την γαστρονομία ως ένα από τους τρεις κύριους «πυλώνες» της επιχειρηματικής της δράσης. Την αιγίδα τους στο CruiseIΝΝ 2016 προσφέρουν μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας και το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής.
Η οργάνωση και η συνολική πρωτοβουλία έχει μη-κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Το CruiseIΝΝ έχει βραβευθεί ήδη με το Startup Greece Award 2016 και Bronze Event Award 2016, καθώς αποτελεί το “hackathon” επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, συνδυάζοντας ένα εντατικό πρόγραμμα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και την απολαυστική εμπειρία διασκέδασης μίας κρουαζιέρας στο Αιγαίo.
Το φετινό CruiseINN θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου, με τους συμμετέχοντες να ταξιδεύουν σε Μύκονο, Κουσάντασι, Πάτμο, Ρόδο, Ηράκλειο και Σαντορίνη.


No comments:

Post a Comment