Monday, September 19, 2016

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Τη θάλασσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, είναι πολύ πιθανό να υλοποιήσει o τουρκικός όμιλος μεταφορών- logistics ΕKOL, με σκοπό την εξυπηρέτηση μεγάλων πελατών, "προλαβαίνοντας" όσους συζητούν εξαντλητικά, εδώ και τρία χρόνια, τις θαλάσσιες εμπορευματικές συνδέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και τουρκικών λιμένων και συγκεκριμένα, τη σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης.
Όπως δήλωσε στη Voria.gr η υπεύθυνη πωλήσεων της EKOL Greece κ. Ειρήνη Παπαπέτρου, η μητρική EKOL πρόκειται το 2017 να προσθέσει στο θαλάσσιο μεταφορικό της στόλο ακόμη δύο πλοία Ro- Ro με το ένα από αυτά σίγουρα να δρομολογείται στη σύνδεση με Ελλάδα. Πιθανό είναι δε, να ανοίξει και γραμμή Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη, καθώς έχει διατυπωθεί σχετικό αίτημα από μεγάλους πελάτες που έτσι, υποστηρίζουν, ότι θα εξυπηρετούνται σε μικρότερο χρόνο και κόστος, απ' ότι τώρα που τα φορτία διακινούνται μέσω του λιμένα του Λαυρίου.
Να σημειωθεί ότι η EKOL Greece, που άρχισε να λειτουργεί το 2012 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποθηκευτικούς χώρους στον Ασπρόπυργο, αναπτύσσεται δυναμικό στην ελληνική αγορά των συνδυασμένων μεταφορών, αξιοποιώντας το δίκτυο εταιρειών του ομίλου EKOL, κυρίως τις θυγατρικές της EKOL σε Ρουμανία και Βοσνία.
Πρόσφατα ο τουρκικός όμιλος ίδρυσε θυγατρική και στη Βουλγαρία, οπότε πλέον παρέχονται υπηρεσίες και στη διακίνηση groupage φορτίων, στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι.
Η EKOL Greece, εξυπηρετεί τη διακίνηση φορτίων στον άξονα Τουρκία- Ελλάδα- Ευρώπη, οδικώς και από θαλάσσης, συνδέοντας τρεις φορές με οχηματαγωγά Ro-Ro τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης, του Λαυρίου και της Τεργέστης.
Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, η EKOL αύξησε το τζίρο της από τα 2,5 εκατ. ευρώ της πρώτης υπερδωδεκάμηνης χρήσης, σε 10 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ προβλέπεται ότι το 2016 θα κλείσει με 12 εκατ. κύκλο εργασιών. Η εταιρεία μεταφέρει ξηρό φορτίο και έχει στο πελατολόγιό της μεγάλους πελάτες όπως τις P & G, COLGATE, TESA, SYGENTA, TETRA LAVAL, CROWN, JOHNSON & JOHNSON ενώ συνολικά απασχολεί 48 άτομα.
Όσον αφορά τον όμιλο EKOL, ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics και μεταφορών στην Τουρκία αλλά και την Ευρώπη, με θυγατρικές σε Γερμανία, Ρουμανία, Ιταλία, Βοσνία, Γαλλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισπανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ουκρανία.
Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, που απασχολεί περί τις 6.500 εργαζομένους, το 2015 πλησίασε τα 504 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος, στο διεθνές δίκτυό του, έχει κέντρα διανομής με κάλυψη 700.000 τ.μ. και περισσότερα από 4.000 ιδιόκτητα μέσα μεταφοράς.


No comments:

Post a Comment