Friday, September 23, 2016

Εκδηλώσεις – Δράσεις  στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Εκδηλώσεις – Δράσεις Σεπτεμβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Το Μακεδονικό  ΜουσείοΣύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων – δράσεων του για το Σεπτέμβριο-0κτωβριο 2016.

23-25 Σεπτεμβρίου - ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα λειτουργήσει το διήμερο, Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 με ελεύθερη είσοδο.

Θα πραγματοποιηθεί ειδικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για σχολικές και άλλες ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΥΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ».

Μέσα από ποικιλία βιωματικών μεθόδων οι συμμετέχοντες  αντιλαμβάνονται το σπίτι ως καταφύγιο σώματος και ψυχής, ως χώρο αντίληψης του εαυτού και του κόσμου, αλλά και ως πεδίο προσωπικής έκφρασης. Ταυτόχρονα η έννοια «σπίτι» αντιμετωπίζεται ως τόπος κυοφορίας της δυναμικής των μελών μία οικογένειας, κατανόησης, αποδοχής ή ανοχής και γίνεται εργαλείο για τον εντοπισμό και την ανάδειξη κοινών και ετερογενών σημείων αναφοράς από το οικογενειακό, πολιτισμικό και κοινωνικό  περιβάλλον . Ηλικίες από 5 έως 15 ετών. Ημέρες υλοποίησης:  Παρασκευή 23/9, Σάββατο 24/9. Ώρες υλοποίησης: 10:00-13:00. Διάρκεια προγράμματος 75 λεπτά. Συμμετοχή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας 231024002, Βίλλυ Πολυζούλη, Παιδαγωγός-Μουσειολόγος ΜΜΣΤ

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει φέτος στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), 23-24-25 Σεπτεμβρίου 2016. Τη διοργάνωση συντονίζει η Διεύθυνση Μουσείων-Τμήμα Αρχαιολογικών Μουσείων και Συλλογών του Υ.Π.Α. Ο φετινός εορτασμός θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 (η 25η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία). Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Κράτους καθώς και στους υπόλοιπους πολιτιστικούς φορείς που συμμετέχουν είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις σ’ όλες τις περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά». Από το 2003 στις ΕΗΠΚ συμμετέχουν και οι 50 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού.  Το γενικό συντονισμό του προγράμματος έχει το Συμβούλιο της Ευρώπης.


27 Σεπτεμβρίου - ΝΥΧΤΑ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ / Ελεύθερη Είσοδος. Διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δ. Θεσσαλονίκης 

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονής Τέχνης συμμετέχει στη δράση της Νύχτας Τέχνης, του εικαστικού περιπάτου στην πόλη, που επανέρχεται και περιλαμβάνεται στο παράλληλο πρόγραμμα του φεστιβάλ των Δημητρίων. Ένας εικαστικός περίπατος σε  γκαλερί , μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της πόλης, θα διοργανωθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα ανοίξει από τις 18.00 έως τις 23.00.

Την επιμέλεια και το συντονισμό έχει ο Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, εικαστικός και τακτικός καθηγητής στην Ecole Nationale Superieure d’Art de Limoges – Aubusson, στη Γαλλία.

         
Οι  εγγραφές για τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης «Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» του ΜΜΣΤ έχουν ξεκινήσει! 

Δηλώστε συμμετοχή ηλεκτρονικά http://goo.gl/forms/gyHksiSXcFegbwrJ2 ή στο πωλητήριο του μουσείου! Πληροφορίες: τ. 2310 240002, mmca.education@gmail.com

Τα μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια τέχνης ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ διεξάγονται από τον Ιανουάριο του 2004, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 3-13 ετών και αποτελούν το πολυπληθέστερο και πιο δυναμικό τμήμα της μουσειοπαιδαγωγικής δραστηριότητας του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Το ακαδημαϊκό έτος περιλαμβάνει είκοσι δίωρες συναντήσεις που οργανώνονται σε δύο κύκλους κατά το ακαδημαϊκό έτος και το κόστος συμμετοχής για τον κάθε κύκλο των 10 συναντήσεων.

Α’ Κύκλος: Οκτώβριος- Δεκέμβριος 2016: κύκλος 10 συναντήσεων
Β’ Κύκλος: Ιανουάριος- Μάιος 2017: κύκλος 10 συναντήσεων
Η έναρξη του νέου Κύκλου εργαστηρίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2016.




Μια ευκαιρία για σειρά workshop, 7 – 9 Οκτωβρίου, Ολιστικό Design και Επικοινωνία / ΤΟΟLKIT 

Αναμένουμε με ανυπομονησία τη φετινή διοργάνωση του 51α Φεστιβάλ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ και περιμένουμε σημαντικούς επισκέπτες !.!.! Η παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου της γνωστής καλλιτέχνιδας Yoko Onoείναι γεγονός. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο Μακεδονικό Μουσείο σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ των Δημητρίων 2016.

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 10:00-22:00, Παρασκευή 10:00-19:00, Σάββατο 10:00-18:00, Κυριακή 11:00-15:00.
Εισιτήρια: 4€ γενική είσοδος, 2€ φοιτητές, εκπαιδευτικοί, άνεργοι,  πολύτεκνοι και άνω των 65, 2€ ομάδες σχολικές, 3€ ομάδες ενηλίκων. Ισχύουν ατέλειες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Ομάδες μέχρι 25 άτομα, κατόπιν ραντεβού τ. 2310 240002, mmca.education@gmail.com. Διάρκεια: ~ 90’. Ξενόγλωσσες ξεναγήσεις (αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά) σε οργανωμένες ομάδες, κατόπιν ραντεβού.

No comments:

Post a Comment