Wednesday, June 15, 2016

'ΕΔΩΔΙΜΟΝ',ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Ο χώρος που φιλοξενούσε για δεκαετίας τον «Κοσμά» πέρασε σε νέα χέρια, αλλάζει σελίδα και πρόσωπο και ανοίγει υπό την ταμπέλα «Εδώδιμον».
Ένα νέο, παραδοσιακό παντοπωλείο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα στην οδό Βασ.Ηρακλείου 26 στο ιστορικό κατάστημα του πρώην «Κοσμά» στην αγορά του Μοδιάνο. Ο χώρος, που ήταν ταυτισμένος από το 1924 με τα παραδοσιακά προϊόντα και το delicatessen στη Θεσσαλονίκη, πέρασε σε νέα χέρια, αλλάζει σελίδα και πρόσωπο. Ανακαινίστηκε πλήρως και ανοίγει τις πόρτες του μέσα στο επόμενο δεκαήμερο υπό την ταμπέλα «Εδώδιμον».
Δημιουργοί του «Εδώδιμον» οι «μπακάληδες» του παντοπωλείου «Εστία» στις 40 Εκκλησιές Κώστας Εμμανουηλίδης και Στάθης Κουρτίδης, που αποφάσισαν να κατέβουν στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα παραδοσιακό παντοπωλείο του 2015», αναφέρει  ο Κώστας Εμμανουηλίδης σημειώνοντας ότι στο νέο κατάστημα κυριαρχούν το ξύλο, η πέτρα και βέβαια πάνω από όλα τα επιλεγμένα, παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις από το εξωτερικό.
Η αλήθεια είναι ότι μετά το κλείσιμο του «Κοσμά»(σσ η τρίτη γενιά συνεχίζει την παράδοση στην οδό Κομνηνών) η οδός Βασ.Ηρακλείου έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της ταυτότητάς της. Το «Εδώδιμον» έρχεται λοιπόν να συμπληρώσει αυτό το κενό στην κεντρική αγορά της πόλης.
Ειδικότερα, σήμερα που τα παραδοσιακά παντοπωλεία με προϊόντα delicatessen γνωρίζουν άνθηση στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερα ποιοτικά προϊόντα είτε πρόκειται για παραδοσιακές γεύσεις της Ελλάδας είτε για τρόφιμα από όλο τον κόσμο.






No comments:

Post a Comment