Sunday, June 19, 2016

 

Πλαταμωνας, παραλιακός προορισμός για οικογένειες στις παρυφές του Ολύμπου! Ιουνίου 2016

Ομορφος παραλιακος προορισμος για οικογενειες στις παρυφες του Ολυμπου!Το τελειο ορμητηριο για εκδρομες σε Μακεδονια & Θεσσαλια, με λιγοτερα απο 50€!!!(photos)

Ένας όμορφος παραθαλάσσιος οικισμός στους πρόποδες του Ολύμπου, σε καλή τοποθεσία για να εξερευνήσετε με λίγα έξοδα τις ομορφιές της Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας σας περιμένει μαζί με την οικογένειά σας.
Η παραλία του βραβεύεται επί σειρά ετών με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, ενώ η πλούσια βλάστηση που τον περιβάλλει είναι παροιμιώδης. 
Ο  Πλαταμώνας είναι το τέλειο ορμητήριο, αλλά και καταφύγιο για αξέχαστες οικογενειακές διακοπές, με φόντο από τη μια τον Όλυμπο κι από την άλλη μια όμορφη, καθαρή και οργανωμένη πλαζ, που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για τον επισκέπτη που αναζητεί έντονη διασκέδαση.


Στα συν του Πλαταμώνα είναι το Λιμάνι του. Μία Μαρίνα Υψηλών προδιαγραφών ή οποία μπορεί α ελλιμενίσει εώς και 125 σκάφη. Αλλά και 10 Mega Yachts λόγω του βυθίσματός του που φτάνει τα 5 μέτρα. Το λιμάνι - τουριστικό καταφύγιο, του Πλαταμώνα έχει πλεονεκτική θέση στο Αιγαίο, λόγω του ότι βρίσκεται 62 μίλια από την Σκιάθο, 60 μίλια από την  Θεσσαλονίκη και 30 μίλια από την  Χαλκιδική.
Ξεχωριστό ιστορικό μνημείο της περιοχής το Κάστρο του Πλαταμώνα όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνταιθεατρικέςπαραστάσεις, μουσικές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενεί πλήθος επισκεπτών στα πολυάριθμα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλων των κατηγοριών και στα πολλά οργανωμένα Κάμπινγκ που υπάρχουν στην περιοχή, καλύπτοντας όλα τα γούστα. 
Σίγουρα δεν είναι  Μύκονος, αλλά έχει νυχτερινή διασκέδαση, αν και το δυνατό του χαρτί είναι το φαγητό, με αρκετές προτάσεις για ουζομεζέδες και παραδοσιακά πιάτα. 
Το όνομα «Πλαταμών» προέρχεται από τη λέξη πλαταμών (-ώνος) και σημαίνει πλατύς βράχος, ακρωτηριώδης, εντός της θαλάσσης και αναφερόταν αρχικά στην Ακρόπολη της Ηράκλειας, και αργότερα όταν η πόλη περιορίσθηκε εντός του κάστρου στην εικόνα που δίνει ο λόφος του κάστρου καθώς το προσεγγίζετε από τη θάλασσα.
Απέχει 40 χιλ. από την  Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Πλαταμώνα) και τον Σιδηρόδρομο (Σταθμός Πλαταμώνα).
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι πως βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, προκειμένου να περιηγηθείτε στα πιο σπουδαία αξιοθέατα της Μακεδονίας και της Μαγνησίας, με τα καύσιμα να μην ξεπερνούν τα 50€ με επιστροφή. Έτσι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις χαμηλές τιμές και την όμορφη τοποθεσία της περιοχής και παράλληλα να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση, οργανώνοντας παράλληλα εκδρομές! 
Με λιγότερα από 45€ σε καύσιμα μπορείτε να επισκεφθείτε το  Πήλιο και να γνωρίσετε από κοντά τα όμορφα χωριά της Μαγνησίας ή να θαυμάσετε τους καταρράκτες της Έδεσσας, με λιγότερα από 35€ μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην  Θεσσαλονίκη και να πιείτε καφέ με θέα τον Λευκό Πύργο, με λιγότερα από 30€ να πάτε στην Βεργίνα και να θαυμάσετε από κοντά τους Βασιλικούς Τάφους των Μακεδόνων, ενώ με λιγότερα από 15€ να προσκυνήσετε την Παναγία Σουμελά.

No comments:

Post a Comment