Saturday, June 25, 2016

Το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στην Ευρώπη θα αποκτήσει η Ελλάδα! 


Το μεγαλυτερο μητροπολιτικο παρκο στην Ευρωπη θα αποκτησει η Ελλαδα! Θα περιεχει 7* ξενοδοχειο, ενυδρειο &αλλα αρχιτεκτονικα αριστουργηματα...(photos)

Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 10 χρόνων που αναμένεται να γίνει το νέο στολίδι της Αθήνας, από το οποίο θα προκύψουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας! Πάρκο, 7άστερο ξενοδοχείο, αναβάθμιση παραλίας και μοναδικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα...
Σε λιγότερο από επτά μήνες, αμέσως μετά το «πράσινο φως» από το ΣτΕ και τη Βουλή, οι μπουλντόζες θα μπορέσουν να μπούνε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία του μεγαλύτερου μητροπολιτικού πάρκου στην Ευρώπη.
Σχετικές επισημάνσεις έκανε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, εταιρίας που κέρδισε το διαγωνισμό για την ανάπλαση του Ελληνικού και η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινοπραξία επενδυτών Global Investment Group (Ομιλος Λάτση, Κινεζική Fosun και την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi).
ellhnikoependysh
ellhnikoependysh 2
Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των έργων
"Το έργο ξεκινά με την πλήρη εκκαθάριση της συνολικής έκτασης 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και σε χρονικό διάστημα 6 με 9 μήνες η έκταση θα είναι έτοιμη προκειμένου να ξεκινήσουν οι αναπλάσεις, με πρώτο έργο τη δημιουργία του μεγαλύτερου παραλιακού πάρκου στην Ευρώπη, έκτασης 2.000 στρεμμάτων, που θα αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερο στο είδος τους διεθνώς", αναφέρει ο κ. Αθανασίου, δείχνοντας μας στο χάρτη, που βρίσκεται στο τοίχο του γραφείου του, το πράσινο του πάρκου να κυριαρχεί στην έκταση του χώρου ανάπλασης.
ellhnikoependysh 3
Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασίου, ταυτόχρονα ξεκινούν και τα έργα για την πλήρη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, της Μαρίνας αλλά και της κατασκευής πέντε ξενοδοχειακών μονάδων.
ellhnikoependysh 4
Στην παραλία θα δημιουργηθεί ένα «επτάστερο» ξενοδοχείο, που θα δίνει την αίσθηση ενός «σκάφους» δυναμικότητας 250 κλινών, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα θα έχουν δυναμικότητα τουλάχιστον 2.200 κλινών. Τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν όλο το χρόνο, δημιουργώντας τουλάχιστον 5.500 νέες θέσεις εργασίας από όλο το φάσμα των τουριστικών ειδικοτήτων.
Παράλληλα, θα προχωράει η κατασκευή υψηλού κτηρίου με χρήσεις κατοικίας, μοναδικής αρχιτεκτονικής που θα αποτελέσει τοπόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη. Το κτίριο θα είναι από τα ελάχιστα που βρίσκονται σε τόσο κοντινή απόσταση από το κέντρο μεγάλης πρωτεύουσας μπροστά σε παραλιακό μέτωπο, με περίπου 200 διαμερίσματα, για τα οποία έχει ήδη αρχίζει να εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον.
ellhnikoependysh 5
Τα παραπάνω έργα θα παραδοθούν εντός της πρώτης πενταετίας, καθώς θα έχουν διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί παράλληλα όλα τα έργα υποδομών με συνέπεια το πάρκο και η παραλία να είναι αυτοτελώς προσβάσιμα.
Τέλος η δημιουργία μιας νέας παραλίας ελεύθερης πρόσβασης, μήκους μεγαλύτερης του ενός χιλιομέτρου που στη μια άκρη της θα έχει τη μαρίνα και στην άλλη ένα διεθνές εμβέλειας ενυδρείο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη που ένα μέρος του θα είναι και υποθαλάσσιο.
Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας-Οι τομείς και οι κλάδοι
Ερωτηθείς για επιπλέον νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στην φάση ανάπλασης ο κ. Αθανασίου εστιάζει στις ανάγκες που θα προκύψουν από το εμπορικό κέντρο που θα δημιουργήσει 4.500 νέες θέσεις εργασίας, καθώς και στην απορρόφηση 2.000 θέσεων εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Ιατρικού Κέντρου και 2.500 θέσεων εργασίας από την κατασκευή και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημιακού Κέντρου.
ellhnikoependysh 6

No comments:

Post a Comment