Monday, June 20, 2016

Οι 11 Έλληνες του Game of Thrones



Η παραγωγή της HBO έχει σπάσει παγκοσμίως τα ταμεία και έχει γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες ξένες σειρές που έχουν παιχτεί ποτέ στη χώρα μας. Και όπως ήταν αναμενόμενο, από το πολυπληθές cast και το επιτελείο του GoT, έχουν περάσει και συμπατριώτες μας. Έντεκα συνολικά. Πάμε να τους δούμε παρακάτω:

Έρως Βλάχος

Ελληνοβρετανός ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει και στη σειρά "Da Vinci’s Demons". Ήταν guest star στο Game of Thrones παίζοντας τον Lommy Greenhands. Εμφανίστηκε στην πρώτη και τη δεύτερη σεζόν, σε τέσσερα επεισόδια.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

 
Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, συμμετέχει στην ομάδα ειδικών εφέ της σειράς. Συμμετέχει στην παραγωγή της έκτης σεζόν. Πριν λίγους μήνες, ο ίδιος έλεγε στο news 247, για τα εφέ:
"Η συνταγή για τη δημιουργία των ειδικών εφέ είναι αρκετά περίπλοκη και διασκεδαστική. Το τμήμα Ειδικών Εφέ δεν λειτουργεί μόνο του. Ως εκ τούτου, όταν είσαι μέρος μιας τεράστιας ομάδας θα πρέπει να ακολουθήσεις ένα σχέδιο. Είναι αρκετά δύσκολο όταν κάποιος μέσα στο τμήμα μας κάνει ένα λάθος. Ο καθένας έχει ορισμένες αρμοδιότητες, αλλά ο τρόπος που κάποιος επιλέγει να εκτελέσει το κομμάτι του μπορεί να είναι πολύ δημιουργικός. Και εκεί είναι που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για δημιουργικότητα… στην επίλυση προβλημάτων. Όταν λέμε δημιουργικότητα, πιστεύουμε στη δημιουργία κάτι νέου. Είτε αυτό είναι μια πρωτότυπη γραφή, μια συνταγή ή ο σχεδιασμός ενός νέου σπιτιού.
Ωστόσο, η εύρεση λύσης σε ένα πρόβλημα, ενός τρόπου συνεργασίας με περιορισμένο προϋπολογισμό, καθώς και η οργάνωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μπορεί επίσης να είναι κάτι πολύ δημιουργικό. Θα έλεγα ότι η δουλειά στο Game of Thrones περιλαμβάνει και τα δύο. Έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να εξάγουμε πλάνα στο γραφείο, να εφαρμόσουμε κινήσεις ή να δημιουργήσουμε μια παρουσίαση για τους παραγωγούς. Δεν υπάρχει σχέδιο για αυτά τα πράγματα. Έπρεπε να βρω λύσεις και ο τρόπος δεν έπαιζε ρόλο εφ’ όσον η εργασία έφτανε εις πέρας. Όσον αφορά την πρώτη ύλη, το κοινό βλέπει μόνο το τελικό αποτέλεσμα, το τέλος της ιστορίας. Κάθε πλάνο έχει μια ιστορία από πίσω του. Εξετάζουμε τα πλάνα πηγαίνοντας εμπρός και πίσω, μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας βερσιόν, και καταφέρνει πάντα να με εκπλήσσει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος, αλλά υπάρχουν φορές που σκέφτομαι "πώς στο καλό το κάνουν αυτό;".

Μίλτος Γερολέμου

 
Ήταν ο Syrio Forel, ο δάσκαλος της Άρια Σταρκ, στην πρώτη σεζόν. Έχει παίξει επίσης στο Star Wars: The Force Awakens (2015), The Danish Girl (2015) αλλά και στο Dark Continents (2016).

Μία Σωτηρίου

 
Ήταν η Mirri Maz Duur. Σκλάβα των Ντοθράκι που ακολουθούσε τον Ντρόγκο. Είχε πείσει την Καλίσι να χρησιμοποιήσει μαγεία για να σώσει τον αγαπημένο της.  Η Μία Σωτηρίου έχει πρωταγωνιστήσει και στην ταινία του Mamma Mia.

Γιώργος Γεωργίου

 
Ο Ελληνοκύπριος Γιώργος Γεωργίου με καταγωγή από το  Δάλι της Κύπρου, έχει εμφανιστεί σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως τα Game of Thrones και Homeland, ενώ έχει υποδυθεί τον Αλέξη Τσίπρα σε ραδιοφωνική σειρά του BBC. Στο Game of Thrones ενσάρκωσε Razdal mo Eraz στην τρίτη σεζόν, ενώ θα εμφανιστεί και στην έκτη.
"Γνώρισα πολύ καλά την Εμίλια Κλαρκ (σ.σ.: Ντενέρις), ήταν κι εκείνη σπουδάστρια του Drama Centre, οπότε είχαμε πολλούς κοινούς καθηγητές. Το ίδιο και η Γκουέντολιν Κρίστι (σ.σ.: Μπριέν του Ταρθ), η οποία έχει απίστευτη πλάκα! Είμαι φίλος με πολλούς ηθοποιούς από το καστ κι αυτό δείχνει το πολύ καλό ομαδικό πνεύμα που κυριαρχεί στο γύρισμα. Γελάμε πολύ! Θα με δείτε ξανά στη νέα σεζόν, που θα βγει στις 24 Απριλίου. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι για την εξέλιξη, οπότε θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε. Είμαι ενθουσιασμένος", δήλωνε ο ίδιος πριν λίγο καιρό στην εφημερίδα Espresso.

Βινς Γεραρδής

 

Είναι executive producer της σειράς. Ο Vince Gerardis ξεκίνησε τη καριέρα του από την τηλεταινία του Syfy, Riverworld, και συνέχισε με το Snow Wonder δύο χρόνια αργότερα. Το 2008 είχε την πρώτη κινηματογραφική του προσπάθεια, το Jumper και ακολούθως ήρθε η σειρά FlashForward. Από το 2011, είναι στην ομάδα του Game of Thrones και εκπροσωπεί τον συγγραφέα της δημοφιλούς σειράς George R. R. Martin. Παράλληλα, είναι υπεύθυνος για την παραγωγή των video games του GoT.

Μαριάννα Κυριάκου

Είναι make up artist και συνεργάστηκε με την παραγωγή της σειράς για 10 συνολικά επεισόδια, το 2015. Μεταξύ άλλων έχει δουλέψει για την οργή των τιτάνων και το Hugo.

Φανή Βασιάδη

Είναι digital compositor και εργάστηκε στο Game of Thrones για 10 επεισόδια το 2011, στον πρώτο κύκλο.

Κώστας Ρουσάκης

 

Ειδικός στα οπτικά εφέ. Συνεργάστηκε με τη σειρά της HBO για 4 επεισόδια το 2013, στον τρίτο κύκλο.

Γιώργος Μουρουσίδης

 

Και ο Γ. Μουρουσίδης είναι ειδικός στα οπτικά εφέ. Δούλεψε για το GoT για 4 επεισόδια για τη σεζόν 2014-2015, στον τέταρτο κατά σειρά κύκλο.

Μαρσέλ Γιαννακουδάκη

 

Ενδυματολόγος που συνεργάστηκε με την ομάδα παραγωγής για 7 επεισόδια το 2011 για τον πρώτο κύκλο, στα γυρίσματα που έλαβαν χώρα στη Μάλτα.
(Με πληροφορίες από το ellines.com)
Κάθε εβδομάδα, ο έκτος κύκλος Game of Thrones έρχεται στην οθόνη σου αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema. Κάθε νέο επεισόδιο προβάλλεται ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στα κανάλια Novacinema. Με τη νέα δυνατότητα εγγραφής γράψε το επεισόδιο και απόλαυσε το με τον πρωινό σου καφέ όποτε εσύ θες.

No comments:

Post a Comment