Tuesday, June 28, 2016

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

WALDORF ASTORIA

Εκτύπωση
Το ιστορικό ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, Waldorf Astoria, πρόκειται να κλείσει για τα επόμενα τρία χρόνια, ώστε να μεταμορφωθούν τα περισσότερα δωμάτια, σε πολυτελή διαμερίσματα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Μόλις τελειώσει η ανακαίνιση, τα υπόλοιπα δωμάτια θα παραμείνουν διαθέσιμα για τους ταξιδιώτες. 
Το ξενοδοχείο αναμένεται να κλείσει για ανακαίνιση την άνοιξη του 2017, όπως αποφάσισε η κινεζική εταιρεία Anbang Insurance Group, η οποία αγόρασε το ξενοδοχείο το 2015 έναντι 2 δισεκατομμυρίων.
Αν και είναι γνωστό ότι το ξενοδοχείο έχει χάσει την παλιά του αίγλη τα τελευταία χρόνια, η είδηση για το κλείσιμο και την αλλαγή της δομής του ξενοδοχείο σηματοδοτεί το τέλος μίας εποχής. 
Το ξενοδοχείο στις δόξες του, έχει φιλοξενήσει όλους του Προέδρους της Αμερικής, από τον Hoover και μετά, καθώς και διάσημους καλλιτέχνες όπως η Ella Fitzgerald. Το Waldorf, που σήμερα είναι 85 ετών, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο και το υψηλότερο ξενοδοχείο του κόσμου.
Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Waldorf Astoria.
1. Το αρχικό Waldorf Astoria ήταν αποτέλεσμα οικογενειακής διαμάχης
Ο William Waldorf Astor άνοιξε το Waldorf Hotel το 1893, στην γωνία της 33ης και της 5ης Λεωφόρου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο ξάδερφός του άνοιξε το Astoria Hotel ακριβώς δίπλα. Τελικά τα ξαδέρφια κατέληξαν να ενώσουν τα δύο ξενοδοχεία, αλλάζοντας το όνομα σε Waldorf Astoria.
2. Κάτω από το ξενοδοχείο υπάρχει μία μυστική σιδηροδρομική πλατφόρμα
Ο Πρόεδρος Roosevelt χρησιμοποιούσε τον μυστικό αυτό σταθμό για να μπει στο ξενοδοχείο.
3. Η Marilyn Monroe αποκαλούσε το ξενοδοχείο Waldorf Astoria, «σπίτι» της
Η Marilyn Monroe έμενε στο ξενοδοχείο το 1955, σε μία σουίτα που κόστιζε 1.000 δολάρια το βράδυ. 
4. Το πιάνο του συνθέτη Cole Porter είναι στο ξενοδοχείο
Ο Cole Porter έμενε στο ξενοδοχείο για 25 χρόνια και έπαιξε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του μέσα εκεί. Το πιάνο του βρίσκεται ακόμα στο ξενοδοχείο.
5. Το 2012, το ξενοδοχείο ξεκίνησε μία σειρά από δράσεις προκειμένου να επιστρέψουν σε εκείνο κλεμμένα αντικείμενα τέχνης
Το ιστορικό ξενοδοχείο έδωσε την ευκαιρία σε παλιούς επισκέπτες να επιστρέψουν κλεμμένα αντικείμενο χωρίς να τους επιβληθεί καμία ποινή. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο αντικείμενα όπως ασημικά, τασάκια και άλλα.

No comments:

Post a Comment