Thursday, June 23, 2016

ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΜΠΗΤΣ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στη σφράγιση του beach bar στην παραλία "Άγιος Γεώργιος" της Νικήτης Χαλκιδικής προχωρούν οι αρμόδιες αρχές μετά από τη σχετική απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σιθωνίας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφων με το halkidikidikifocus.gr, στην περιοχή από την προηγούμενη Κυριακή προκλήθηκε έντονη αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι κατήγγειλαν κλείσιμο της πρόσβασης των λουομένων προς την ακτή από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ύστερα από την αυτοψία που πραγματοποίησε την Τρίτη η Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική έκθεση, το ζήτημα έφτασε και στην αρμόδια δημοτική επιτροπή. «Η απόφαση της Επιτροπής αφορά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, καθώς εντοπίστηκε μια σειρά από παραβάσεις υγειονομικού και πολεοδομικού χαρακτήρα που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της άδειας που χορηγήθηκε στο συγκεκριμένο beach bar και δεν τηρούνται οι προβλεπόμενοι -από τη σχετική νομοθεσία- όροι λειτουργίας», δήλωσε στο halkidikifocus.gr, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος.

Δύο εκθέσεις-καταπέλτης

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση ανάκλησης της άδειας έπαιξαν δύο έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το πρώτο συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σιθωνίας και το δεύτερο από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, στις δύο εκθέσεις γίνεται εκτενής αναφορά για υγειονομικές παραβάσεις που αφορούν πώληση προϊόντων και κυρίως ροφημάτων στο χώρο της ακτής, δηλαδή σε δημόσιο χώρο χωρίς άδεια. Εξάλλου, με βάση τις πρώτες διαπιστώσεις των υπηρεσιών δεν προκύπτει σχετική παραχώρηση αιγιαλού.

Ακόμη, γίνεται μνεία για μη τήρηση όρων ως προς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων και για τη λειτουργία δύο εξωτερικών “open bar” χωρίς τη σχετική άδεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις σχετικά με τη λειτουργία παρκινγκ στο πίσω μέρος του καταστήματος και σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο χωρίς την απαιτούμενη έγκριση.

Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί την Πέμπτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία.

Η απόφαση ανάκλησης της άδειας θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια αστυνομική αρχή και συγκεκριμένα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου. Θα πραγματοποιηθεί η σχετική επίδοση στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, θα γίνει «σφράγιση» της εισόδου και στη συνέχεια θα πρέπει να επιτηρείται ο χώρος για οποιαδήποτε ενδεχόμενη μεταβολή με στόχο την αποτροπή μη σύννομης επαναλειτουργίας του.


No comments:

Post a Comment