Wednesday, June 22, 2016



Στο «τιμόνι» της CEFA και πάλι ο διευθύνων σύμβουλος 
της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης


Παμψηφεί επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Ένωσης Εκθέσεων Κεντρικής Ευρώπης (CEFA) ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της CEFA στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ποζρικίδης, που στις προηγούμενες εκλογές έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέλαβε την ηγεσία των ευρωπαϊκών εκθέσεων, εξασφάλισε για μια ακόμη φορά τη στήριξη ακόμα και των πιο ισχυρών εκθεσιακά χωρών της Ένωσης. 

Η ετήσια γενική συνέλευση της CEFA, όπου συμμετείχαν πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι 21 εκθεσιακών οργανισμών από όλη την Ευρώπη και συγκεκριμένα από Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία και Τσεχία, φιλοξενήθηκε στις 16 και 17 Ιουνίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για δύο ημέρες στην πόλη χτύπησε η εκθεσιακή «καρδιά» της Ευρώπης και συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια εκθεσιακή βιομηχανία, αλλά και οι προοπτικές της. 

Η ΔΕΘ-Helexpo με την ενεργή συμμετοχή της στη διοίκηση της CEFA υπογραμμίζει την στρατηγική διεθνοποίησης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη διεθνή της δικτύωση και την ένταξη σε παγκόσμιας εμβέλειας εκθεσιακούς οργανισμούς. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κατέχει επίσης μία από τις 11 αιρετές θέσεις της Ευρώπης στο διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI).


Η CEFA, στην οποία η ΔΕΘ-Helexpo είναι μέλος μόλις από το 2013, είναι ένα σημαντικό δίκτυο οργανωτών εκθέσεων στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να αναδείξει την περιοχή σε ισχυρή πύλη εκθέσεων διεθνούς εμβέλειας, που θα υπερβαίνει τα φυσικά σύνορα των μελών της. Η αποστολή της CEFA είναι να βοηθά τα μέλη της να προσφέρουν στις επιχειρήσεις υψηλής ποιότητας διεξόδους στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

No comments:

Post a Comment