Sunday, June 26, 2016















Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών
Ανδρών - Γυναικών
Θεσσαλονίκη, 24 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2016




Πρεμιέρα με το δεξί έκαναν  οι Εθνικές μας Ομάδες Ανδρών και Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών, που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των ανδρών επικράτησε της Τουρκίας με σκορ 65-50 σε έναν αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, μετά την τελετή έναρξης του Ευρωμπάσκετ. Η Εθνική των γυναικών νίκησε μετά από ένα δύσκολο αγώνα τη Λιθουανία με σκορ 56-42 στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμαριάς.

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Κωφών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2016, στο γήπεδο της ΧΑΝΘ, παρουσία παραγόντων του αθλητισμού, της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. 

Στην τελετή χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «Θεσσαλονίκη 2016», Αντώνης Ζάσπαλης, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και ο κομισάριος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Κωφών, Vasyl Sandugei.  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, η τεχνική ηγεσία και οι αθλητές ευχαρίστησαν θερμά τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, για τη στήριξη και τη βοήθεια του στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όπως αναφέρθηκε, «ο υπουργός πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο όραμα της Ομοσπονδίας και βοήθησε τα μέγιστα στην υλοποίηση της διοργάνωσης».

Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, παρέλασαν όλες οι ομάδες ανδρών και γυναικών και από τις 11 χώρες που συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα. Σημαντικοί αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες με 10 ομάδες ανδρών και 10 ομάδες γυναικών αναμένεται να προσφέρουν σπουδαίο θέαμα στα παρκέ των γηπέδων της πόλης σε συνολικά 68 επίσημους αγώνες.   

Πληροφορίες για το Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κωφών

Στο Πρωτάθλημα των ανδρών συμμετέχουν οι Εθνικές ομάδες από Λιθουανία, Σλοβενία, Ουκρανία, Τουρκία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Ιταλία, Πολωνία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Ρωσία και φυσικά την Ελλάδα.

Στο γυναικείο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα δώσουν το «παρών» οι Εθνικές ομάδες της Λιθουανίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Λευκορωσίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Σουηδίας και της Ελλάδας.

Οι επίσημοι αγώνες διεξάγονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο  Καλαμαριάς, στα Γυμναστήρια της Μίκρας, των Αμπελοκήπων και της ΧΑΝΘ με δωρεάν είσοδο για το φίλαθλο κοινό. 

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής Ανδρών είναι σήμερα, Σάββατο, στις 19:00, στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμαριάς κόντρα στη Γερμανία. Η Εθνική Γυναικών έχει σήμερα ρεπό, ενώ αύριο, Κυριακή, στις 17:00 θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, επίσης στην Καλαμαριά, με τον Δήμο Καλαμαριάς να στηρίζει την όλη διοργάνωση.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων  HYPERLINK "../My%20Documents/Downloads/programma.pdf"εδώ 


Μπορείτε να δείτε σε real time τα αποτελέσματα όλων των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Κωφών Ανδρών – Γυναικών, από το sportstats.gr που είναι επίσημος χορηγός και υποστηριχτής της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  

No comments:

Post a Comment