Tuesday, June 28, 2016

Τα... ποντιακά «μπαίνουν» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Διδασκαλία, αλλά και μεταπτυχιακό στην ποντιακή διάλεκτο προβλέπει το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ΠΑ.ΜΑΚ. και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Την ίδρυση σχολείου διδασκαλίας, όπως και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών για την ποντιακή διάλεκτο, προβλέπει μεταξύ άλλων το σύμφωνο συνεργασίας που θα υπογραφεί αύριο, Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
Η τελετή υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ., στην Αίθουσα της Συγκλήτου, ενώ το σύμφωνο από την πλευρά του Πανεπιστημίου θα υπογράψει ο  Πρύτανης, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και από την πλευρά του Συνδέσμου ο Πρόεδρός του, Αντώνιος Παυλίδης.
Το σύμφωνο συνεργασίας επιπλέον προβλέπει τη δημιουργία Έδρας «Μελετών της καθ' ημάς Ανατολής» σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος, εκδοτική συνεργασία για την ανάθεση εκδόσεων και λευκωμάτων σχετικά με τον Ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία στον εκδοτικό οίκο του Πανεπιστημίου, συνδιοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, ημερίδων σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο σε θέματα και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως και ίδρυση συλλόγου Ποντίων φίλων και φοιτητών.

No comments:

Post a Comment