Friday, June 24, 2016

ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ-ΤΟ ΝΟ1 ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Αυτο ειναι το παραθαλασσιο θερετρο που λατρεψε η εγχωρια ελιτ! Γιατι αξιζει να το επισκεφθειτε;


ΒαρδήςΒαρδινογιάννης,  Μίνωας Κυριακού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, Big John Γουλανδρής, Σταύρος Ψυχάρης είναι κάποιοι από τους εκπροσώπους της εγχώριας ελίτ που επέλεξαν το παραθαλάσσιο Πόρτο Χέλι, 10' από την Ερμιόνη, για τη δημιουργία των εξοχικών κατοικιών-επαύλεών τους!
Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών; Ψηλοί μαντρότοιχοι, τροπική βλάστηση, ιδιωτικές μαρίνες, ελικοδρόμια και παραλίες, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα διαθέτουν άμμο από τις... Μαλδίβες! Κοινός παρονομαστής όλων η περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού (4 χλμ. από το Πόρτο Χέλι) όπου και εντοπίζονται τα εν λόγω... παλάτια!

Στον αντίποδα, για τους πολλούς, μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, πολύ προσεγμένα εστιατόρια με ποιοτικό φαγητό, γραφικά ταβερνάκια και ουζερί, μοντέρνα cafes και ατμοσφαιρικά bars δίνουν το «παρών», καλώντας μας να... πασπαλιστούμε με λίγη από την κοσμική αστερόσκονη των celebrities-λάτρεων της περιοχής.
Σημειώστε, ότι η φήμη του τόπου άρχισε να εξαπλώνεται προς το ευρύ κοινό (όχι μόνο εντός των συνόρων της χώρας) με τη φημισμένη αλυσίδα πολυτελών resorts Aman και τα εγκαίνια του... πρώτου παιδιού της τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Μεσόγειο, 4 χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2012, του Amanzoe.
Μπορεί η πρόσβαση στους πολλούς να είναι... απαγορευτική, καθώς οι τιμές του εκτοξεύονται στα ύψη, ωστόσο, αν θελήσετε να το επισκεφθείτε, μπορείτε να κάνετε κράτηση, είτε για να απολαύσετε τον καφέ σας, είτε για να γευματίσετε σε κάποιο από τα εστιατόριά του.
Πώς μπορείτε, όμως, να γεμίσετε τις ώρες σας εδώ, πέραν από το να θαυμάζετε τις τουριστικές υπερπαραγωγές; Με παιχνίδια στη θάλασσα και δραστηριότητες, όπως θαλάσσιο σκι, wind surfing, καταδύσεις (κάποιες πραγματοποιούνται κοντά στην αρχαία πόλη των Αλιέων, στη θέση Μπουζέικα) και για τους πιο τολμηρούς ακόμη και... ιστιοπλοΐα (Porto Heli Water Sports, τηλ. 27540 51357, www.portoheliwatersports.com/Poseidon Sports, κιν. 6947 102425, http://poseidon-sports.com) σε ξακουστές παραλίες όπως Βερβερόντα (σύμφωνα με την παράδοση αποτελούσε το αγαπημένο καταφύγιο των Βερβερίνων πειρατών, με τα νερά της να θεωρούνται ιαματικά), Άγιο Αιμιλιανό, Χηνίτσα, Λιμανάκια, Κοστούλα και Κόστα.
Διαμονή
Στο Long View Resort, 400 μ. από την παραλιακή του Πόρτο Χελιού. Διαθέτει έξι πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα. (Τηλ. 27540 51661, www.longview-portoheli.gr) Εναλλακτικά, στο Αλόη Luxury ApartmentsSuites, στην είσοδο του Πόρτο Χελίου, με τα διαφορετικής αισθητικής elegant διαμερίσματα. Τιμή: Από €50-150/διαμέρισμα. (Τηλ. 27540 51753, www.aloe-apartments.gr)
Φαγητό
Για φρέσκο ψάρι και εκλεκτό ρυζότο, στον Σπυραντρέα, στο λιμάνι της Ερμιόνης. Τιμή: Από €12/άτομο με ποτήρι κρασί. Καθημερινά από τις 11:00. (Τηλ. 27540 31380)
Διασκέδαση
Στο Old Cafe, στο λιμάνι του Πόρτο Χελιού, σταθερή αξία για καφέ και ποτό εδώ και 15 χρόνια! Καθημερινά από τις 10:00. (Τηλ. 27540 52422)
Ωστόσο, για βραδινή διασκέδαση η κοντινή Ερμιόνη προσφέρει περισσότερες επιλογές...

Βολτάρουμε στις γύρω περιοχές...

Το Πόρτο Χέλι δεν είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν περιηγήσεις σε ιστορικά μνημεία ή αυτούς που θέλουν δυνατά parties ως το επόμενο πρωι. Ωστόσο, αποτελεί εγγύηση όσο αφορά τον κόσμο του. Εδώ αποκλείεται να δείτε έκτροπα...Έλληνες και ξένοι τουρίστες απολαμβάνουν ήρεμα τις διακοπές τους. Εκτός από το ίδιο το Πόρτο Χέλι οι γύρω περιοχές θα σας εντυπωσιάσουν η καθεμιά για άλλο λόγο. Αναμφίβολα η Ερμιόνη υπερέχει!
Παραλίες
Θα χαρείτε τη θάλασσα στη μικρή παραλία στο Πόρτο Χέλι, στη Βερβερόντα με τα πεντακάθαρα νερά και τα beach bars, στη Χινίτσα με την ξανθιά άμμο και τα πεύκα ή στο Κουνούπι που αποτελεί συνέχεια του Αγίου Αιμιλιανού.
Βερβερόντα
Χινίτσα 

Κουνούπι
Άγιος ΑιμιλιανόςΛίγα χιλιόμετρα νότια από το Πόρτο Χέλι, στο νοτιότερο ακρωτήρι της Αργολίδας, βρίσκεται η περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού με το ομώνυμο εκκλησάκι, από όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα προς το νησί των Σπετσών. Στην καταπράσινη περιοχή θα βρείτε κρυμμένες από τα αδιάκριτα βλέμματα πολυτελείς βίλες επώνυμων Ελλήνων και αλλοδαπών και θα απολαύσετε τις ήσυχες αμμουδερές παραλίες με τα διάφανα νερά γύρω από το ακρωτήρι.
ΕρμιόνηΤο στεριανό νησί τς Πελοποννήσου που φέτος επέλεξε η οικογένεια Beckham για να κάνει τις διακοπές της φημίζεται για τα γραφικά ταβερνάκια, αλλά κυρίως για τα όμορφα παραλιακά μπαράκια που σφύζουν από ζωή.
Δείτε περισσότερα εδώ

Κρανίδι

Μια παραμυθένια κωμόπολη με νεοκλασσικά σπίτια,στενά δρομάκια, πέτρινες μάντρες με λουλούδια και περιποιημένους ανεμόμυλους με χρωματιστές σκεπές. Το Κρανίδι, σκαρφαλωμένο στους βραχώδεις λόφους και στεφανωμένο από το πευκοδάσος της Αγίας Άννας, επιβλέπει ολόκληρη τη χερσόνησο και γλυκαίνει το άγριο τοπίο της Πελοποννήσου.
Μόλις 5χλμ. από το Πόρτο Χέλι, το πέρασμα αυτό προς τις Σπέτσες εντυπωσιάζει με τις μεγάλες βίλες του.
Κοιλάδα
Σε απόσταση αναπνοής, μόλις 10χλμ από το Πόρτο Χέλι θα συναντήσετε το πανέμορφο ψαροχώρι Κοιλάδα. Οι περίφημες γαρίδες της και το όμορφο καρνάγιο της με τα αραγμένα καΐκια είναι χαρακτηριστικά του παραδοσιακού χωριού.

No comments:

Post a Comment