Thursday, June 23, 2016

το σπίτι του Ν. Αποστολόπουλου με θέα την Ακρόπολη


Εχετε δει το σπιτι του Ν. Αποστολοπουλου με θεα την Ακροπολη; Θα μεινετε παγωτο! Καθε δωματιο κι ενα ταξιδι! (photos)

Πληµµυρισµένο από φως, µε θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που αποπνέει δύναµη και θετική ενέργεια στο roof garden του και έχοντας χωρίσει το υπέροχο σπίτι του στον Κεραµεικό σε θερινά και χειµερινά διαµερίσµατα, ο Πατρινός σχεδιαστής Νίκος Αποστολόπουλος, όντας λάτρης του feng shui, µας ανοίγει την πόρτα του χαµογελαστός και ξεναγεί την ομάδα του You Weekly στο χώρο του που έφτιαξε µε πολύ µεράκι, γούστο αλλά και… έρωτα!
_MG_9263_MG_9400
Τα αρχικά του Ν.Α. «έχτισαν» ένα ισχυρό brand name που διακρίθηκε και ξεχώρισε ακόµα και στο εξωτερικό, γι’ αυτό και υπάρχουν σε διάφορες γωνιές του σπιτιού… Το αγαπηµένο του δωµάτιο είναι η κρεβατοκάµαρά του όπου ξεκουράζεται και ηρεµεί, σκέπτεται… Λάτρης των ταξιδιών από κάθε χώρα που επισκέπτεται κουβαλάει και κάτι, αναµνήσεις από υπέροχες στιγµές που έζησε, αντικείµενα µοναδικά που όλα του θυµίζουν κάτι και ο ίδιος συνδέεται µε το καθένα από αυτά ξεχωριστά!
_MG_9282_MG_9291
Ένα τεράστιο διπλό κρεβάτι, «για να χωράει πολλούς» όπως λέει ο ίδιος χιουµοριστικά, που το ονοµάζει «δωµάτιο Ζιµπάµπουε» (φωτ. επάνω), πολλά κλαδιά δέντρων, που τα χρησιµοποιεί σαν καλόγερους για τα αγαπηµένα του καπέλα, και ξυπνώντας µε θέα την πνιγµένη στο πράσινο µεγάλη βεράντα του, ο σχεδιαστής έχει προσέξει µέσα στο χώρο του και την παραµικρή λεπτοµέρεια και για καθένα αντικείµενο ξεχωριστά µπορεί να σου πει µια µεγάλη ιστορία… Με ρωµαϊκά µπάνια, jacuzzi-µπανιέρες, φυτά, σκαλιστούς τοίχους µε διάφορα σύµβολα, ο Νίκος Αποστολόπουλος µάς ξεναγεί στο «δωµάτιο του έρωτα» (φωτ. κάτω) και στο τεράστιο –επίσης– κρεβάτι του, γεµάτο από µεγάλες µαξιλάρες που φέρουν την υπογραφή του.
_MG_9305_MG_9428
«Το τζάκι µου καίει όλον τον χειµώνα και αποπνέει µια ζεστασιά και µια ηρεµία ιδιαίτερη», λέει ο Νίκος Αποστολόπουλος στο Youweekly.gr, που του αρέσει ο συγκεκριµένος χώρος για να κάθεται µπροστά και να στοχάζεται… Το καλοκαίρι κυρίαρχο στοιχείο στο τζάκι (φωτ. κάτω) είναι η λευκή πέτρα που για τον σχεδιαστή συµβολίζει την ισορροπία. Μεγάλοι καθρέφτες µέσα στο χώρο, προσδίδουν βάθος και τον µεγαλώνουν, ενώ µέσα από αυτούς διακρίνουµε τη µεγάλη γκαρνταρόµπα του σχεδιαστή που λατρεύει το ιδιαίτερο αλλά και εκκεντρικό ντύσιµο.
_MG_9433_MG_9436
Η βεράντα του είναι ο «παράδεισός» του, έπιπλα µπαµπού, σαλόνια, ανάκλιντρα, ο σχεδιαστής έχει ακόµα έναν ιδιαίτερα διακοσµηµένο χώρο για να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει. Οι λευκές µαξιλάρες δίνουν ακόµα περισσότερο φως και το βράδυ, ανάβοντας τα τεράστια φανάρια του, γοητεύεται µε την παρέα του να µεταφέρει εικόνες από το αγαπηµένο του µέρος, το οποίο έχει επισκεφθεί επανειληµµένα, το Μπαλί. Παρόλο που του αρέσει το µαγείρεµα, η κουζίνα του είναι σχετικά µικρή για να µην πιάνει πολύ χώρο (φωτ. πάνω), ενώ κυρίαρχο χρώµα σε αυτήν είναι το µαύρο, µε µεγάλα αγάλµατα και τεράστια ψάθινα καλάθια να δηµιουργούν µια ιδιαίτερη ατµόσφαιρα «παντρεύοντας το µοντέρνο µε το κλασικό».
_MG_9439

No comments:

Post a Comment