ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, June 23, 2016

Ομογενής δικηγόρος τιμήθηκε για την εθελοντική εργασία υπέρ καλλιτεχνών
Του Φώτη Παπαγερμανού


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Μια ομογενής δικηγόρος η Λένα Σάλτου, τιμήθηκε το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου, για την προσφορά της απο τον οργανισμό Volunteer Lawyers for the Arts σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στην κορυφή (Rooftop) του κτιρίου που στεγάζει την εταιρεία Sony Music, στη λεωφόρο Madison. Η εκδήλωση που έγινε στην διάρκεια της πιο μεγάλης ημέρας του χρόνου, της πρώτης μέρας του καλοκαιριού, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να απολαύσουν ενα εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα στη Νέα Υόρκη, αλλά επίσης να γνωρίσουν τις δύο νεαρές δικηγόρους που είναι αφοσοιωμένες στην δουλειά τους και προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες να έχουν νομική υποστήριξη. 
Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την δημοσίευση του καταλόγου με τους νέους και ανερχόμενους ηγέτες της Ομογένειας (βλέπε «Το Περιοδικό 18-19 Ιουνίου 2016) , ο «Ε.Κ.» βρέθηκε εκεί, μαζί με την Βανέσα Διαματάρη, που είναι μια από τις συναδέλφους της Λένας Σάλτου στην εταιρεία Hughes, Hubbard & Reed LLP.
Η βράβευση της νεαρής δικηγόρου Λένας Σάλτου, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών της τα τελευταία 3 χρόνια να βοηθήσει σε διάφορες νομικές υποθέσεις, τους καλλιτέχνες.
Η Λένα γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά, σε ηλικία 3 χρονών μετανάστευσε στην Αμερική και απο τότε διέμενε στο York της Πενσυλβάνιας. Μετά τις σπουδές της στη νομική ήρθε στη Νέα Υόρκη, οπότε και άρχισε να ασχολείτε ενεργά με τους καλλιτέχνες. Παρουσιάζοντας τις επιτυχίες της στο δύσκολο τομέα της υποστήριξης των ασθενέστερα οικονομικά καλλιτεχνών, εισηγήτρια της εκδήλωσης και εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης κ. Κάθριν Ε. Βάγκνερ, επεσήμανε ότι  το ποσό των εργατορών που θα απαιτούσε εαν αυτή η εργασία (των δύο τιμώμενων) γινόταν επι πληρωμή για διάστημα τριών χρόνων θα έφτανε τα 12 εκατομμύρια.  
Η Λένα κατά την απονομή, εξέφρασε την χαρά της για την βράβευση. Είναι μεγάλη τιμή για μένα, είπε στην σύντομη ομιλία της, αποδεχόμενη το βραβείο. Είμαι ευγνώμων για τη ευκαιρία που μου δόθηκε απο την οργάνωση να συνδεθώ με τους καλλιτέχνες και θα ήθελα να ευχαριστήσω την οργάνωση VLA αλλά και την εταιρεία μου Hughes Hubbard and Reed LLP  για την συμπαραστασή τους. 
Μιλώντας λίγο αργότερα με τον «Ε.Κ.» η Λένα Σάλτου επεσήμανε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για την αναγνώριση που μόλις έλαβε απο την οργάνωση VLA. «Το πρώτο μου ερέθισμα για τις τέχνες ήταν η ελληνική μου καταγωγή, συμπλήρωσε. Από τότε έρχομαι όλο και πιο κοντά στην κοινωνία των καλλιτεχνών, σ’ όλη μου την ζωή και είναι πραγματικά σπουδαίο να μπορείς να προσφέρεις στην κοινωνία μέσα απο την δουλειά σου».
Ασχολούμαι, μας είπε η Λένα Σάλτου με όλες τις υποθέσεις που αφορούν τους καλλιτέχνες, όπως υποθέσεις νομικής κατοχύρωσης των πνευματικών δικαιωμάτων, με την μόδα, την φωτογραφία, το ντιζάιν. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι να τους δίνουμε συμβουλές για τα νομικά τους δικαιώματα, μέσω της οργάνωσης VLA.
Σε ερώτηση αν έχει μέχρι τώρα συνεργαστεί με ελληνική καταγωγής καλλιτέχνη, μας είπε: “Δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ με Ελληνική καταγωγής καλλιτέχνη, αλλά θα το ήθελα πολύ. Οταν επισκέπτομαι την Ελλάδα προσπαθώ να είμαι σε επαφή με τα κκαλιτεχνικά δρώμενα. Αυτό είναι απο προσωπικό ενδιαφέρον. Μου αρέσει να προβάλω την σύγχρονη ελληνική τέχνη και γνωρίζω προσωπικά αρκετούς καλλιτέχνες. Γιατί στην Ελλάδα έχουμε μια τόσο πλούσια ιστορία για τις Τέχνες”.
Σε άλλη ερωτησή μας για το αν “ασχολείτε ή θα ήθελε να ασχοληθεί στο μέλλον με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα;” η Λένα Σάλτου, μας είπε ότι η δουλειά της δεν της επιτρέπει να αφιερώνει πολύ χρόνο σε άλλες ασχολίες, αλλά αποτελεί στόχο της να το κάνει στο κοντινό μέλλον. 
Η βράβευση της Λένα Σάλτου έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς απο τους συνεργάτες της να μοιραστούν τις χαρούμενες αυτές στιγμές και αναμεσά τους και η Βανέσα Διαματάρη, που προσφέρθηκε να ενημερώνει την Λένα για πιθανές εκδηλώσεις της Ομογένειας στις οποίες θα ήθελε να παραστεί. Το παρών του στην βράβευση έδωσε και ο νεαρός δικηγόρος Παύλος Πετρόβας, που μετακόμισε απο την Αθήνα στη Νέα Υόρκη το 2007 και σήμερα συνεργάζεται με την ίδια δικηγορική εταιρεία.
Ενας ακόμα εθελοντής στην εκδήλωση ήταν και ο ντισκ τζόκεϊ της βραδιάς  ο κ. Νιούτον Ντουάρτε, ενώ μεταξύ των καλλιτεχνών ήταν και ο δημιουργός κινηματογραφικών ταινιών κ. Αλαν Γουέμπερ, ο οποίος και ετοιμάζει μέσα στον Ιούλιο φεστιβάλ ξένων ταινιών στο Μουσείο Κινηματογράφου στην Αστόρια, με τίτλο «Rural Route Films». Επίσης συμμετείχε σε μια πρωτότυπη ιδέα, που τράβηξε το ενδιαφέρον μας ο ποιητής Αλλαν Αντρε και αν καθόσουν κοντά του για λίγο, σου έγραφε ποίημα επί τόπου ενα ποίημα σε μια γραφομηχανή.
Η σύζυγος του κ. Ντουάρτε, η Ελληνοαμερικανίδα Kατερίνα Ντουάρτε, είναι και εκείνη δικηγόρος και μέλος του συμβουλίου της οργάνωσης VLA.  

Ανάμεσα στους καλεσμένους της βραδιάς διακρίναμε και την Melissa van Wijk, η οποία είναι υπεύθυνη για τον οργανισμό Born Dancing, Inc. και έχει στο παρελθόν λάβει βοήθεια και νομικές συμβουλές απο την οργάνωση VLA. Μαζί της ήταν και η χορεύτρια Anne Carr. 

No comments:

Post a Comment