Thursday, June 23, 2016

2ο Φεστιβάλ Δάσους

«Συρανό» του Εντμόν Ροστάν

Θέατρο Δάσους,  Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουλίου 

Αυτό το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί  σε όλη την Ελλάδα η ηρωική κωμωδία του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστή στον επώνυμο ρόλο τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και την Δήμητρα Ματσούκα στον ρόλο της Ρωξάνης.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα. 

Ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό θέαμα με 40 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μεταφέροντας μας από τις αίθουσες θεάτρου και τις μυρωμένες αυλές σπιτιών ως τα μοναστήρια καπουτσίνων και τα αιματοβαμμένα πεδία μαχών.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενσαρκώνει τον εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει. 

Η μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δίνει τη δική της νότα μέσα από τις μελωδίες που έχει συνθέσει αποκλειστικά για την παράσταση, ενισχύοντας τον ηρωισμό και το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.  

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας
Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Χορογραφίες: Αγγελική Τρομπούκη
Σπαθογραφίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νουρμάλα Ηστυ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κώστας Μπερικόπουλος, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θάνος Κοντογιώργης, Αγγελική Τρομπούκη, Στράτος Τρογκάνης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Αλέξιος Φουσέκης.
Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων:
Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65 ετών: 13€
Γενική είσοδος: 16€
Ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr
Οργάνωση παραστάσεων περιοδείας :


Υπεύθυνος επικοινωνίας :Βασίλης Χαλακατεβάκης

No comments:

Post a Comment